Новини

Юлиан Ненов: „Подготвени сме, излизаме за нова победа днес“

Футболистът на „Дунав“ Юлиан Ненов е сред хитовите имена след изминалите 3 кръга в новата Първа професионална футболна лига на България.
Той бе сред най-активните в редиците на „драконите“, които постигнаха две победи и 1 равенство в първите си три срещи в елита след 1/4 век прекъсване. Ненов отбеляза 2 от трите попадения за русенския отбор до момента и с изявите си заслужи поредна повиквателна за младежкия национален отбор на България.
„Атмосферата в отбора е много добра. Има настроение на тренировките, забавляваме се и сме много доволни от представянето ни“, споделя Ненов.
Той добави, че въпреки това всички в отбора са наясно, че не трябва да подценяват нито една ситуация.
След броени часове на днешния 19 август от 19 ч. на дунавци им предстои поредно изпитание в Първа лига. Те гостуват на „Локомотив“ Горна Оряховица на едноименния стадион, но в Пловдид, тъй като съоръжението в „железничарския“ град тепърва предстои да се ремонтира, съобразно изискванията на БФС, както и Градския стадион в Русе.
„Всеки мач ще се раздаваме на 120%, за да продължим по същия начин. Наясно сме с отбора на „Локомотив“ Горна Оряховица. През седмицата гледахме мачовете им до момента, говорихме за тях и мисля, че сме се подготвили за предстоящата среща“, коментира по този повод Ненов.
Любопитен факт е, че той дойде в отбора на „Дунав“ през лятото на 2015 г. именно след престой в Горна Оряховица.
„Там има много нови момчета в отбора. Треньорът също е друг. Не ги познавам толкова добре колкото миналата година. Въпреки това обаче ние излизаме да си играем нашата игра и да търсим победата“, категоричен бе 21-годишният атакуващ футболист.
Той не крие и радостта си от поредната повиквателна за младежкия национален отбор, която заслужи с постоянните си изяви с „небесно синята“ фланелка на „Дунав“.
„Много съм щастлив, защото вече 5-6 пъти треньорът разчита на мен. Предстои ни важен мач. Европейска квалификация. Надявам се да се представим много добре и да се завърнем с победа от Армения“, каза още талантът.