Новини

В неделя – 20.08, „ФК Дунав“ – Русе се изправя срещу шампиона на България. Мачът срещу ПФК „Лудогорец“ е с начален час 21.00 ч. на Градския стадион в Русе. Главен съдия на срещата е Георги Кънчев Димитров от София. Негови асистенти са Мартин Емилов Венев също от столицата и Георги Петров Георгиев от Самоков. За четвърти арбитър на двубоя е назначен Николай Тодоров Христов от Бургас.

Това е първи двубой между двата съперника за този сезон. Очакванията са отново за оспорван мач, поради факта че миналия сезон „Драконите“ записаха победа, загуба и два равни мача срещу „Орлите“.

В състава на „Дунав“ не се очакват промени в стартовия състав, с изключение отсъствието на Красимир Станоев, който получи тежка травма в двубоя с „Левски“. В лагера на гостите вероятно Димитър Димитров ще заложи на някои резервни състезатели с оглед на срещата, която изиграха „Лудогорец“ в четвъртък вечер от турнира „Лига Европа“.

Нека припомним, че касите на стадиона ще отворят в 18.00 ч., като билети ще бъдат продавани до 60 мин. от започване на срещата. Публиката ще бъде допускана след 19.00 ч. Цената на билетите е 20лв. за централната трибуна и 10 лв. за останалата част от стадиона. Децата до 12 г. отново ще влизат безплатно, което обаче не им гарантира място по трибуните. Секторът отдясно на централната трибуна е запазен за картодържатели и деца от школата на ФК „Дунав“ – Русе.

От футболния клуб предупреждават отново за сериозните предохранителни мерки. На всички сектори, както и на входовете на стадиона ще има камери, които ще следят за сигурността на стадиона. За целта ще работят още охранителна фирма и полицаи. На влизане пък всеки ще бъде проверяван и с метални детектори. Няма да бъдат допускани хора с бутилки и употребили алкохол.

Призоваваме повече фенове на отбора да дойдат на стадиона и да подкрепят своите любимци. Всички ние искаме достойно представяне на играчите, но те имат нужда да усетят, че им вярваме. Нека Русенци покажем, че винаги ще подкрепяме отбора, дори и в трудни моменти, а сега е именно такъв. Да пеем заедно песните на победата, а колкото повече сме, толкова по – надалеч ще ни чуят.