Новини

Веселин Великов: „Хвърляме се за победа“

„Дунав“ излиза пределно мотивиран да се докаже и да преследва победата в мача си срещу ЦСКА-София от шестия кръг на Първа професионална лига. Двата отбора излизат един срещу друг на 11 септември, неделя, от 21:15 ч. на „Лудогрец Арена“ в Разград.
До момента „драконите“ са водачи в класирането с актив от 13 точки, а ЦСКА-София е само с 3 по-малко.
Проблем в лагера на русенския тим предизвика паузата за националните отбори, която наложи и по-дълго отсъствие на младежкия национал Юлиан Ненов, таджикистанците Искандар Джалилов и Нуриддин Давронов, както и намакедонеца Дарко Стоянов. Въпреки това треньорският щаб се потруди сериозно за подготовката на футболистите за предстоящото дерби.
„Хвърляме се за победа. ЦСКА-София е с нов треньор, привлече и нови класни футболисти през паузата. Това ни затруднява при проучването, но смятам, че имаме своите шансове и ще ги преследваме до край“, сподели  Веселин Великов.
„Добрият старт до момента носи повече настроение в отбора. Наясно сме с класата на съперника, но се надявам да стане добър мач и да победим“, сподели от своя страна русенският капитан Диян Димов.
„Възпитаникът съм на школата на ЦСКА. Може да се каже, че заради това е по-специален мача за мен. Много искам обаче да вкарам гол и да победим“, коментира Юлиан Ненов.
Очаква се за срещата да има сериозно преселение от Русе към Разград. През седмицата бяха продадени над 2 500 билета. Има организиран транспорт, които се очаква да потегли с колона от зала „Дунав“ в Русе в 19 ч. за Разград. Органите на реда също са взели сериозни мерки за гарантиране на сигурността около и в „Лудогорец Арена“, като ще бъдат затворени няколко улици, а контролът на входа на стадиона ще е много затегнат.