Новини

Светлин Симеонов се присъединява към щаба на Дунав

Нов човек влиза в щаба на „Дунав“. Това е Светлин Симеонов, който ще подпомага дейността на изпълнителния директор Ивайло Петков по отношение на спортно-техническите въпроси.

Симеонов всъщност не е съвсем нов за „драконите“. Той бе част от русенския отбор, който преди години се състезаваше във втория ешелон, а преди това има сериозна кариера в „Ботев“ Враца, „Спартак“ Плевен, „Локомотив“ София, „Черноморец“ Бургас, както и в „Алания“ Русия и „Аданаспор“ Турция.

Вече са уточнени всички подробности свързани и с приятелската среща между „Дунав“ Русе и „Динамо“ Букурещ.

Двата отбора ще се срещнат в паузата в първенствата на България и Румъния за мачовете на националните отбори в квалификациите за Световното първенство по футбол в Русия през 2018 г. Двубоят между водачът в класирането на родния елит и втория в подреждането в северната ни съседка ще се състои на 1 септември, четвъртък, от 18 ч. на стадион „Динамо“ в румънската столица.

За него треньорският щаб на русенския тим няма да може да разчита на някои от своите футболисти.

Бранителят Тейнур Марем се наложи да бъде заменен принудително в срещата с „Черно море“ (3:0). Той е преминал ядрено-магнитен резонанс, след който е станало ясно, че не се касае за разтежение или разкъсване, а само за навехване. Въпреки това му бе дадена по-дълга почивка.

Нападателят Бранимир Костадинов пък все още очаква специална маска, с която да играе, докато се възстанови напълно. Припомняме, че той е със счупената лицева кост след сблъсък с противников играч по време на срещата с „Пирин“ Благоевград (1:0).

Междувременно Ангел Здравчев бе преотстъпен в състава на „Литекс“ Ловеч, където до края на календарната 2016 г. ще трупа необходимите му игрови минути.