“Дунав” чака 6 нови попълнения на първата тренировка

fcdunsvet_001

6 нови попълнения очаква на първата си тренировка преди сезон 2015/2016 “Дунав”. Стартът на подготовката за завръщането сред професионалистите на “драконите” е насрочен за 19 юни, петък, от 18 ч. на Градския стадион в Русе.

“Разбрали сме се с 6 нови футболисти, които са потвърдили, че ще бъдат в Русе за първата тренировка на отбора на 19 юни. Целта ни бе да подсилим конкуренцията във всички линии. Касае се за млади момчета. Така ще имаме и по-спокоен избор за задължителната квота от играчи до 23 години, които трябва да започват всеки мач в “Б” група”, сподели старши треньорът на дунавци Веселин Великов.

Въпреки че някои футболисти се свързват с интерес от страна на “Дунав” в медийното пространство, Великов отказа да назове конкретни имена.

Очаква се свежите сили в представителния тим да доведат и до освобождаването на 2-3 играчи от досегашния състав.

Както вече съобщихме подготовката на “драконите” включва проверки с два от евробойците на България през този сезон. Предвидени са контроли със сребърния медалист в “А” група “Берое” в Стара Загора и среща във Варна с носителя на Купата на България “Черно море” преди края на юни. През юли “драконите” ще мерят сили с “Верея” Стара Загора в Габрово, както и в Русе с “Добруджа” Добрич, “Спартак” Плевен и втория отбор на “Лудогорец”, който ще играе в “Б” група. Предвижда се и проверка с “Етър”.

Все още липсва официална информация за формата и дата за старта на първенството във втория ешелон, като се очаква то да започне на 25 юли. Повече яснота по темата се очаква през идната седмица, след 22 юни.

Powered by WordPress | Designed by: best suv | Thanks to trucks, infiniti suv and toyota suv