Новини:

• 19 Юни, 2015, 08:14

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Автор Тема: НВЛ - Висша лига, сезон 2015/2016  (Прочетена 109 пъти)

ISTINATA

• Нов
  • *
  • Публикации: 140
  • Одобрение: 1
    • Профил
НВЛ - Висша лига, сезон 2015/2016
« -: 06 Юни, 2015, 13:27 »
Отварям темата малко скептично настроен относно бъдещето на волейбола в града ни. За никой вече не е тайна, че пари във волейбола няма, продадохме си домакинството от плей-офите, състезателите не са вземали минималните си възнаграждения кой знае от кога... И в този ред на мисли, ако не стане някакво чудо и не се появи някакъв спонсор, според мен ВК "Дунав" трудно би сформирал мъжки отбор за новия сезон !!! Тъжно е, че най-обичания спорт в Б-я и един от най-обичаните в Русе е пред закриване !!!!

theboynextdoor

• Фен
  • Публикации: 335
  • Одобрение: 3
    • Профил
Re: НВЛ - Висша лига, сезон 2015/2016
« Отговор #1 -: 06 Юни, 2015, 21:16 »
Смисъл на този етап във съществуването на мъжки отбор без спонсори няма. Ако общината продължава да промотира баскета - ок, закриваме мъжете и продължаваме да развиваме юноши, с цел да станем отбор-школа, който след години да играе с добре подготвени родни кадри или да има пари от трансфери - нещо по подобие на Виктория.

vivanov

• Administrator
  • Фен
  • Публикации: 3858
  • Одобрение: 6
    • Профил
« Отговор #2 -: 07 Юни, 2015, 02:11 »
Трябва обезателно да има мъжки отбор, иначе каква мотивация биха имали юношите? Още на 16 ще напуснат клуба, ако имат потенциал и ще отидат точно в клуб като Виктория Волей, който налага юношите си в мъжкия състав.

Освен това какво излезе последните години от школата, след като имаме уж такава? Общината все пак дава субсидия от бюджета за спорта, а Булмаркет е изписан като спонсор па екипите.

theboynextdoor

• Фен
  • Публикации: 335
    • Профил
« Отговор #3 -: 07 Юни, 2015, 04:29 »
Доколкото знам Булмаркет вече почти нищо не дава, а и общинските субсидии нямат нищо общо с тези, които бяха преди години (не говоря само като суми, а и като дял от това което се дава на баскета и футбола). Баскетболния дунав се оформя като гербаджийски проект, който заедно с новата зала ще цели да трупа дивиденти на гърба на местната управа (не го казвам с лоши чувства, и аз се вълнувам от баскета и залата), а същото мисля, че вече важи и за футбола. От друга страна Валери Андреев не се ползва с подкрепа от ГЕРБ в политически план и волея е загърбен напълно. Що се отнася до спонсорите - няма отбор в България в колективен спорт, който не е общински или не се издържа от едноличен генерален спонсор (тип "Изида" във волейбола или "Литекс" във футбола), т.е. вариант да се намерят няколко средноголеми спонсора не виждам да съществува.
Преди някой да даде пример с Дунав 8806 - вижте каква дял от бюджета на отбора е от общината и тогава казвайте, че напр. Механа "Елит" е спонсор от първостепенно значение за съществуването на клуба.

Не вярвам младите да са мотивирани от жалки истории като тази в края на миналия сезон. По-дборе да се развиват и да се продават навън.

RIVER

• Фен
  • Публикации: 6165
  • Одобрение: 11
    • Профил
« Отговор #4 -: 07 Юни, 2015, 11:03 »
В България спонсорство без политическа намеса е невъзможно или много, много трудно осъществимо. Всеки е човек на някого, всяка фирма е на някого. Изобщо не очаквайте някой да се вдъхнови ей така и да дойде да спонсорира отбора за благото на волейбола.

SKCH

• Нов
  • *
  • Публикации: 246
    • Профил
« Отговор #5 -: 07 Юни, 2015, 17:59 »
Доколкото знам Булмаркет вече почти нищо не дава, а и общинските субсидии нямат нищо общо с тези, които бяха преди години (не говоря само като суми, а и като дял от това което се дава на баскета и футбола). Баскетболния дунав се оформя като гербаджийски проект, който заедно с новата зала ще цели да трупа дивиденти на гърба на местната управа (не го казвам с лоши чувства, и аз се вълнувам от баскета и залата), а същото мисля, че вече важи и за футбола. От друга страна Валери Андреев не се ползва с подкрепа от ГЕРБ в политически план и волея е загърбен напълно. Що се отнася до спонсорите - няма отбор в България в колективен спорт, който не е общински или не се издържа от едноличен генерален спонсор (тип "Изида" във волейбола или "Литекс" във футбола), т.е. вариант да се намерят няколко средноголеми спонсора не виждам да съществува.
Преди някой да даде пример с Дунав 8806 - вижте каква дял от бюджета на отбора е от общината и тогава казвайте, че напр. Механа "Елит" е спонсор от първостепенно значение за съществуването на клуба.

В интерес на истината за женския баскет трябват най-малко пари за сериозен отбор в сравнение с всички останали колективни спортове. По тази причина примерно Хасково си направиха точно такъв отбор. И преди общината да почне да има толкова голям дял във финансирането на отбора, спонсори тип механа "Елит", заедно с кадърно ръководство направиха така, че да има някакви успехи и най-вече - доверие.
За волейбола няма да се дадат общински пари, защото сегашното ръководство, особено с изцепките от последния шампионат, не заслужава доверие. Аз ако трябваше да спонсорирам русенски отбор, също нямаше да давам пари на някакви такива - никакво достойнство, никаква чест, само евтини номера. Има и много достойни отбори без пари, това са неща, които не зависят от финансите. Другото което го има е, че на волейболния отбор ръководството е същото от сума ти време и отборът никога не е имал сериозен спонсор - познайте защо.

Facebook Comments