“Дунав” обявява код синьо във Велико Търново

DSCN1557

Десант на фенове на “Дунав” се очаква в сряда във Велико Търново. Припомняме, че на 3 юни “драконите” играят финал за Купата на Аматьорската футболна лига срещу “Сливнишки герой” Сливница. Мачът започва от 18 ч. на стадион “Ивайло” в старопрестолния град.

Това е втори случай, в който отборът, носещ името на голямата европейска река стига до финалната фаза в надпреварата. В предходния – на 5 май 2004 г., той победи “Сливен 2000″ с 1:0 на стадион “Локомотив” в софийския квартал “Надежда”. Над 150 фенове пропътуваха тогава разстоянието до столицата, за да подкрепят дунавци и да празнуват заедно с тях след това.
Вече започна сериозна организация, която да осигури възможно най-добра подкрепа за момчетата на Веселин Великов и във важния двубой във Велико Търново.

По-късният час и близкото разстояние се очаква да намали извиненията, че работния ден може да попречи на това повече русенци да заемат места по трибуните на стадион “Ивайло” след 18 ч. в сряда. В тази връзка се очаква немалко автомобили да потеглят за старата столица в следобедните часове на 3 юни.

Наред с това футболният клуб и фен клуба “Дунав завинаги” създават организация и за автобус, който да пътува до Велико Търново. Феновете вече започнаха записванията, които ще продължат до вторник вечерта. Близо половината места вече са заети. Пътуването е безплатно, като всеки, който иска да се качи на автобуса, ще има задължение да е на паркинга на зала “Дунав” в 13:45 ч. От фен клуба призовават желаещите да пътуват до “Ивайло” и за два жеста – да са облечени в синьо и да дарят сума, по своя преценка, за топки за школата на клуба.

Powered by WordPress | Designed by: best suv | Thanks to trucks, infiniti suv and toyota suv