Новини

„Дунав“ загуби румънската си контрола

„Дунав“ загуби с 1:4 от „Волунтари“ в приятелска среща, която се игра на едно от тренировъчните игрища на клуба от топ 10 на румънския елит в градчето в покрайнините на Букурещ.

Дори и там „драконите“ отново бяха подкрепени от част от най-верните си фенове.

Треньорският щаб на русенския отбор реши да експериментира, като в началото даде шанс за изява и на дошлия на проби бразилец Джанкарло Превиато, и на подписалия с клуба Самир Аяс в центъра на халфовата линия.

Домакините обаче започнаха по-добре на тежкия терен, който на места бе наводнен от излялия се преди това в румънската столица дъжд. Те бяха по-активни и по-бързо се ориентираха в обстановката. Така логично „Волунтари“ откри резултата. Маринеску бе точен 15-ата минута след изстрел в долния ляв ъгъл след продължителна атака на своя тим.

Дунавци започнаха да стабилизират играта си, но контраатака отляво 20 минути по-късно направи резултата 2:0, след като Балан бе изведен очи в очи с Евгени Александров и не сгреши.

Малко преди почивката ново избухване на румънския тим оформи класически резултат, след технично разиграване и комбинации по другия фланг и точен изстрел в близкия ъгъл на Коман.

На почивката в редиците на русенския отбор бяха извършени 9 смени и това даде резултат. „Драконите“ заиграха много по-агресивно и почти не позволиха нови опасности пред своята врата. За сметка на това те организираха все по-сериозни атаки пред тази на домакините. Така след центриране отдясно на Бранимир Костадинов Янислав Иванов се извиси над бранителите и отбеляза с глава отблизо за „Дунав“ в 61-ата минута. Последва пропуск на Николай Колев, който стреля опасно след добра самостоятелна атака отляво, но вратарят спаси, а опитът за добавка на Васил Шопов остана неуспешен.

Вместо да намалят изоставането си обаче, дунавци инкасираха ново попадение. Главният рефер подмина вдигнат флаг за засада от единия от асистентите си при атака на „Волунтари“, броени секунди по-късно последва нарушение на ръба на наказателното поле и бе отсъдена дузпа, превърната в гол от Иванович.

Така „Дунав“ отново записа поражение от тима от румънския елит, след като през лятото отстъпи с 0:3 при гостуването си на неговия стадион „Ангел Йорданеску.

През следващата седмица, в десетия кръг на Първа лига русенският тим „посреща“ Монтана“ на „Лудогорец Арена“ в Разград на 16 октомври, неделя, от 20:00 ч.

„Дунав“ Русе: Евгени Александров, Марио Петков, Михаил Милчев, Дарко Стоянов, Атанас Атанасов, Диян Димов, Джанкарло Превиато, Спас Георгиев, Самир Аяс, Антон Огнянов, Мирослав Будинов (Станислав Антонов, Искандар Джалилов, Петър Патев, Ивайло Раденцов, Янислав Иванов, Бранимир Костадинов, Светослав Читаков, Николай Колев, Васил Шопов).