Новини

Мартин Луков претърпя успешна операция

Вратарят на „Дунав“ Мартин Луков претърпя успешна операция тази сутрин.

Интервенцията бе извършена от един от най-големите специалисти в България в областта на спортната травматология и колянната хирургия доц. д-р Антони Георгиев в Университетската болница „Софиямед“ в столицата.

Както вече съобщихме, Луков имаше скъсана предна кръстна връзка на коляното на десния крак. Оказало се дори, че леко е засегнат и менискуса.

Докторът каза, че операцията е минала много добре. Сега тепърва ме отпуска упойката и само лежа. Утре ще опитам да се изправя с патериците. Може би ще съм в болницата до края на седмицата. Предстоят тепърва и допълнителни прегледи и консултации. Доколкото разбрах, следващите 30-ина дни ще съм с шина и едва след това ще може да се говори за съответните процедури за раздвижване“, сподели стражът, който записа 10 сухи мрежи през есента и вече държи рекорда за най-много минути без допуснат гол в елита за „Дунав“.

Междувременно от Дисциплинарната комисия на БФС излязоха с решение днес, според което Тейнур Марем ще отсъства от терените в следващите две срещи на „драконите“. Припомняме, че бранителят получи директен червен картон след спречкване с противников играч по време на мача срещу „Черно море“, спечелен от дунавци с 1:0.

Следващият двубой на русенския отбор от шампионския плейоф в Първата шестица на Първа лига ще е на 21 април, петък, от 20 ч. срещу „Левски“ на стадион „Георги Аспарухов“ в София. След това „Дунав“ се очаква най-сетне да се завърне в Русе за първото си истинско домакинство за сезона – срещу „Локомотив“ Пловдив на 28 април, от 17:30 ч.