Новини

„Дунав“ тръгва на лагер с още двама нови

С още двама нови футболисти подписа договори „Дунав“ Русе. Това се случи точно преди заминаването на отбора за първия лагер в лятната му подготовка за Първа професионална лига.

Както вече съобщихме, „драконите“ пътуват днес за Етрополе, където ще се готвят до 3 юли. Междувременно ще изиграят контроли в Правец с „Левски“ София на 29 юни и със „Септември“ София на 2 юли. Следва лагер в Тетевен, където сигурна е проверката с „Етър“ Велико Търново. В първата си контрола момчетата на Веселин Великов направиха 1:1 с „Берое“ в Стара Загора.

Новите имена в състава са Дарко Стоянов и Евгени Александров.
Стоянов е роден на 11 февруари 1990 г. в Македония. Висок е 191 см. Играл е в националните отбори на Македония до 17, 19 и 21 г. Бил е част от най-титулования клуб на своята страна – „Вардар“ Скопие, а за последно е бил в отбора на „Брегалница“ Щип, който също като „Дунав“ е кръстен на река и играе със сини екипи. Има силен ляв крак и играе успешно освен като централен защитник и като ляв бек.

Евгени Александров е вратар. Роден е на 14 юни 1988 г. в Елин Пелин. След кратък престой в местния „Левски“ е привлечен в школата на „Септември“ София, а от 2005 г. е част от „Литекс“ Ловеч, с който е двукратен шампион и носител на купата на България.

Припомняме, че с „Дунав“ вече договори подписаха и бранителят Георги Кременлиев, халфовете Стефан Митев, Спас Георгиев и Васил Шопов, който ще подпомага атаката на тима.

„Селекцията в отбора не е приключила. Преговаряме с още футболисти, които да засилят конкуренцията в отделните линии“, увери изпълнителният директор на „драконите“ Ивайло Петков.