Новини

Веселин Великов: Не е невъзможно да отстраним „Иртиш“

В отбора на „Дунав“ царува добро настроение и се надявам да се поздравим с добър резултат от предстоящия мач.

Това заяви треньорът Веселин Великов преди официалната тренировка на русенския клуб за срещата – реванш на „драконите“ с „Иртиш“ Павлодар от първия предварителен кръг на турнира Лига Европа. Мачът започва от 20 ч. на 6 юли на Градския стадион в Русе. Припомняме, че в първия двубой на 29 юни русенският тим надигра през по-голямата част от времето домакините в Казахстан, но отстъпи с 0:1.

За първи път тези момчета и аз сме в Лига Европа. Надявам се, че първоначалният стрес, който беше преди седмица сме го преодоляли. Надценихме „Иртиш“ в първия мач. Липсваше ни късмет да отбележим гол, който щеше да ни бъде много полезен преди реванша. Това обаче трябва да ни мотивира допълнително“, коментира още Великов.

Всички в дунавския лагер са здрави, като единствено украинецът Олексий Ларин няма да е на разположение на треньорския щаб.

Веселин Великов бе категоричен, че казахстанският тим е много добър, но не е невъзможно да бъде отстранен.

Отборът на „Иртиш“ е с много по-голям бюджет от нашия, но ще направим всичко възможно да го отстраним. Ако повторим играта си от второто полувреме в Павлодар, няма да бъде невъзможно. Надявам се и публиката да ни подкрепя от първата до последната минута и да бъде нашия дванайсети играч“, каза още треньорът.

Припомняме, че още около 17:30 ч. в площадното пространство пред „Булстрад Арена“ ще заработи специално изградената за целта фен зона. В нея всички ще могат да се подкрепят с напитки и храна на преференциални цени преди срещата.

Вратите на Градския стадион ще са отворени между 18 ч. и 19:50 ч., когато всички 5 478 позволени от УЕФА за срещата места трябва да са заети. Началото на мача е в 20 ч., като всички фенове, които не са успели да влязат на стадиона, ще имат възможност да съпреживеят емоциите от фен зоната, където ще има и видео стена, осигурена отново от „Нетуоркс България“.