ФК „Дунав“ се раздели с трима, работи сериозно по селекцията

Сериозна работа по селекцията за новия сезон тече във ФК „Дунав“ Русе. Клубът се раздели с трима футболисти от досегашния си състав и вече подписа договори с двама нови.

Крайните бранители Атанас Атанасов и Искандар Джалилов, както и нападателят Ндуе Муйеци вече не са част от „драконите“. Те се разделят с русенския клуб по взаимно съгласие.

Благодарим, че имахме възможността да сме част от отбора на „Дунав“. Тук създадохме много приятелства и се разделяме само с добри чувства с ръководството и досегашните ни съотборници“, коментираха тримата.

Тези футболисти бяха част от един исторически за русенския футбол период. Ние се завърнахме от аматьорите, за да покажем на България, че мястото ни винаги е било сред най-добрите. Всеки един измежду Наско, Искандар и Ндуе даде много на нашия отбор и ние изказваме своята най-искрена благодарност за положените усилия в тренировките и официалните срещи, демонстрираният професионализъм и резултатите, които постигнахме благодарение и на тях“, съобщават по този повод от ръководството на „Дунав“.

Припомняме, че Атанас Атанасов пристигна в Русе през сезон 2014/ 2015, в който се поставиха основите на възраждането на отбора, носещ името на голямата европейска река. Левият краен защитник извървя с небесно синия екип пътят от аматьорския футбол до елита, където също помогна утвърждаването на „Дунав“ сред най-добрите.

Искандар Джалилов дойде през лятото на 2016 г. Той бе почти неизменен титуляр на позицията на десния бек в русенските редици, неутрализирайки противниковите футболисти по фланга, като се включваше и полезно в атаките на тима. Благодарение на постоянната му игра се утвърди и като титуляр в националната селекция на своята родина – Таджикистан.

Ндуе Муйеци пристигна в Русе през зимата. Въпреки малкото време, той успя да се включи успешно в състава и да върши своята работа в дунавската атака, затруднявайки сериозно противниковите бранители. Отбеляза попадение и бе с принос за още няколко, донесли важни победи и точки за класирането на „Дунав“ в топ 4 на българския футбол.

Междувременно щабът на „драконите“ работи сериозно и по привличането на нови футболисти. Вече има подписани договори с двама доскорошни юношески национали на България.

Левият краен бранител Преслав Петров бе за последно част от шампиона „Лудогорец“. Той е роден на 1 май 1995 г. в Троян. Бил е част от Академията на „Литекс“ Ловеч. Играл е във „Видима – Раковски“ Севлиево и „Лудогорец“ Разград.

Десният защитник Христо Попадийн също бе част от шампионите. Той е роден на 6 януари 1994 г. в София. Израснал е в школата на „Левски“ София, като е бил част още от „Ботев“ Враца, „Локомотив“ Мездра и „Витоша“ Бистрица.

Разговаряме с още футболисти, които са свободни агенти. Целта ни е да подсилим конкуренцията във всички линии с млади и амбициозни футболисти“, коментира изпълнителният директор на ФК „Дунав“ Ивайло Петков.

Припомняме, че „драконите“ започват подготовка на 12 юни, а на 15 юни заминават на лагер в Трявна.

admin

admin

Коментирай

Последвайте ни!

Абонирайте се!

Абонирайте се, за да получавате последните новости около футболен клуб Дунав!
Имате възможност да се отпишете по всяко време.

Свържете се с нас!