150 деца от 10 училища в надпревара на традиционния турнир „Дракончета“

150 деца от 10 училища ще се включат в традиционния пролетен турнир по футбол „Дракончета“. Надпреварата се организира от едноименната футболна школа при ФК „Дунав“.

Тя ще бъде официално открита на 24 май, сряда, от 13 ч. на тренировъчния терен с изкуствена настилка на базата на „драконите“ в квартал „Здравец“. Сили там ще премерят децата от 1 до 4 клас на учебните заведения, в които се работи активно по проекта за развитие на футбола в Русе.

Припомняме, че той стартира през есента на 2015 г. с амбицията да предостави възможност на повече деца да спортуват. За целта с малчуганите в детски градини и училища в Русе се занимават доказани специалисти и амбициозни млади треньори от ФК „Дунав“.

След провеждането на няколко големи турнира, в които се надпреварваха децата, готвещи се по програмата на „Дракончета“, вече има момичета и момчета, които са започнали по-интензивни занимания в школата на футболния клуб.

Нови игрища на открито и салон за занимания на закрито в детски градини и училища пък са само част от видимите постижения на ДФК „Дракончета“ към ФК „Дунав“.

admin

admin

Коментирай

Последвайте ни!

Абонирайте се!

Абонирайте се, за да получавате последните новости около футболен клуб Дунав!
Имате възможност да се отпишете по всяко време.

Свържете се с нас!