Новини

Още един юноша с първи професионален договор с „Дунав“

Сонер Хюсеин подписа своя първи професионален договор с ФК „Дунав“. Младият нападател започва подготовка с представителния мъжки отбор на „драконите“ на 12 юни.

Той е роден на 29 април 1998 година в Силистра. Идва в Русе преди 3 години и попада в селекцията на отбора на „драконите“, който под ръководството на Емил Иванов и Емануил Върбанов, дебютира в елита при 17-годишните. Въпреки че играе не само на върха на атаката, но и влиза понякога в ролята на опорен халф, Сонер бележи 11 попадения.

През последната година той е част от момчетата, които представиха Русе в елита при 19-годишните. Отборът на Цветомир Младенов завърши на седмото място, оставяйки зад себе си представителите на реномираните родни школи като „Берое“ Стара Загора, ОФК „Пирин“ Благоевград, „Черно море“ Варна, „Локомотив“ Пловдив, „Нефтохимик“ Бургас и др. Сонер отбеляза близо половината от попаденията за „Дунав“, като се отчете с 18 гола.

Той играе еднакво добре и с двата крака, като демонстрира и отлично пласиране и игра с глава при центрирания пред противниковата врата. Сред любимците му са Тим Кейхил и Фернандо Торес.

Това е сбъдната мечта за мен. Радвам се изключително много от тази възможност да подпиша първи професионален договор с „Дунав“ и да бъда част от първия отбор, който играе в Първа лига. Благодаря изключително много на треньорите Емил Иванов, Емануил Върбанов и Цветомир Младенов, които ми помогнаха много при моето израстване през последните години. Радвам се от възможността да продължа моето развитие с Веселин Великов и треньорите на първия отбор“, сподели Сонер.

Припомняме, че през миналия сезон първи професионален договор с „драконите“ подписа и капитанът на 19-годишните юноши Стефан Митев, както и младият и обещаващ вратар Веселин Добрев.