Кратък анализ след 2:2 в Каварна

„Дунав“ поведе еднолично в класирането на СИ-В група с 13 т., продължава без загуба, взе точка на терена на пряк конкурент на върха, НО трябва горчиво да съжалява, че не спечели. Накратко това е изводът след първата битка за Североизтока в Каварна.

Добре смазаната голова машина на „Дунав“ „забуксува“ край нос Калиакра. Нападението не успокои отбора с втори гол през първата част, а защитата се пропука наивно за 1:1 и 2:2. Предвид развоя на резултата момчетата на Веселин Великов трябва да съжаляват повече за пропуснатата победа, от друга домакините тепърва ще догонват в класирането, за да се завърнат в Б-група. Един познат сценарий може да „сблъска“ двата тима в пряк двубой за първото място в Русе напролет.

В „Дунав“ със сигурност вече са анализирали играта срещу другия най-стойностен тим в групата. Амбициите на русенското ръководство ще се доказват срещу не по-слаби отбори в турнирите за Купата на България и за Аматьорската лига. Следващият сериозен съперник на „Дунав“ ще бъде „Раковски“ в турнира за националната купа. В първенството не бива да се подценява нито един отбор, тъй като при победа в последния кръг водачът в класирането щеше да се казва … „Ботев“ (Нови Пазар). Специално внимание заслужават гостуванията в Балчик, Търговище и Тервел на традиционно негостоприемни домакини.

В заключение, „Дунав“ ще се „калява“ и сработва само в мачове под напрежение като този в неделя. Опитните футболисти със стаж от А-група като Атанасов, Чакъров, М.Димов, Раденцов и Будинов и по-младите им колеги са заедно от 8-9 седмици. Със сигурност имат какво да надградят, за да бъдат първи и на Коледа. Убедителният старт с 3 домакински успеха от 4 мача бе само малка крачка към голяма цел. Но изстрадалата публиката очаква повече, иска победи именно в тези „горещи“ битки срещу „Калиакра“, срещу „Добруджа“ и други, за да пълни редовно трибуните на Градския.

Футболните достойнства на мача „Калиакра“ – „Дунав“ бяха помрачени от ръкопашната схватка на трибуните, която е тема на друга статия в FCDunav.eu

admin

admin

Коментирай

Последвайте ни!

Абонирайте се!

Абонирайте се, за да получавате последните новости около футболен клуб Дунав!
Имате възможност да се отпишете по всяко време.

Свържете се с нас!