Новини

„Драконите“ отпътуваха в добро настроение за Казахстан

В настроение и с надежда за добро представяне футболистите на „Дунав“ отпътуваха за гостуването си на „Иртиш“ Павлодар.

Двата отбора се изправят един срещу друг в Казахстан на 29 юни от 17 ч. българско време в първи мач от първия предварителен кръг на турнира за Лига Европа. Реваншът е на 6 юли от 20 ч. на Градския стадион в Русе.

Драконите“ потеглиха точно в 8:10 ч. от клубната база в квартал „Здравец“ с автобус за Истанбул. От там русенската група ще лети до Астана, откъдето пък ще хване вътрешен полет, за да стигне до крайната дестинация в Павлодар.

На 28 юни в часа на мача дунавци ще проведат и официална тренировка на местния Централен стадион.

Треньорът Веселин Великов и футболистите коментираха отново, че се чувстват готови да преследват своите шансове и ще се борят за добър резултат преди реванша в Русе.

Допълнителен кураж им вдъхнаха и част от най-верните фенове на отбора, които изпратиха своите любимци пред стадиона в квартал „Здравец“, пожелавайки им лек път и попътен вятър в европейското начинание.

Припомняме, че това е второ участие на „Дунав“ в евротурнирите. През 1975 г., след като отборът също завършва на четвъртото място получава право на участие в надпреварата за Купата УЕФА, където дори побеждава италианския колос „Рома“ на своя Градски стадион.