БФС официализира завръщането на „Дунав“ в Русе

Градският стадион в Русе вече ще приема мачове от Първа лига, съобщиха от Българския футболен съюз.

Ето и пълният текст на публикуваното днес решение на Спортно-техническата комисия при БФС:

Предвид решение на Лицензионната комисия при БФС от 24 април 2017 г., ФК „Дунав“ Русе ще играе следващите си домакински срещи от първенството на Първа лига на стадион „Градски“ в гр. Русе, вместо на стадион „Лудогорец Арена“ в Разград.

Така бе официализирано завръщането на „Дунав“ в неговия дом. Очаква се отборът да проведе и първата си тренировка на Градския стадион след обновяването му на 27 април, четвъртък.

Както вече съобщихме, първият мач на „драконите“ в Русе в елита след повече от 25 години ще е срещу „Локомотив“ Пловдив на 28 април, петък, от 17:30 ч. Двубоят е от четвъртия кръг на шампионския плейоф в Първа лига.

От клуба отчетоха, че само в първите часове на предварителната продажба на билети за срещата до края на вчерашния ден малко над 2 000 русенци са се снабдили с пропуски.

В тази връзка от ФК „Дунав“ отново напомнят, че билетите са достъпни на цена от 8 лв. на традиционното място в магазин „SportLic” на бул. „Цар Фердинанд“ 3 /в сградата на „Здравко Чампоев“ до Градските хали/. Освен това билети се продават и в 4 от офисите на телекомуникационната компания „Нетуъркс България“ в Русе – на ул. „Църковна независимост“ 18 /на партера на сградата на Проектантска организация/; в квартал „Възраждане“ на улица „Плиска“ 78 вход „Д“ на блок „Мадара“; в МОЛ Русе на бул. „Липник“ 121 Д и в квартал „Дружба“ на ул. „Васил Левски“ 4 /сградата на Солидарност до ASB/.

Предварителната продажба приключва на 27 април, четвъртък, вечерта. В деня на мача билетите ще се продават от 13 ч. на стадиона. Там вече са подготвени 5 каси, които ще работят до 60-ата минута на срещата.

Деца до 12 г. ще влизат на мача безплатно, но с придружител.

Местата на Градския стадион са 12 400, в които обаче влизат и тези в т. нар. клетка за гостуващата публика, до която ще има и опразнен буферен сектор.

В магазин „SportLic” до петък, 28 април, пък ще се продават абонаментни карти за оставащите домакинства на „Дунав“ до края на сезон 2016/ 2017. Те ще са с цена 30 лв. ВИП – картите са с цена 100 лв. Единствено техните притежатели, както и официалните лица от двата футболни клуба, БФС и журналистите ще могат да да заемат местата в централния сектор под козирката.

След решение на Дисциплинарната комисия от днес пък стана ясно, че двубоят с „Локомотив“ Пловдив ще пропусне защитникът Михаил Милчев, заради натрупани жълти картони. Това важи и за Тейнур Марем, който получи санкция за 2 мача след червения картон срещу „Черно море“.

admin

admin

Коментирай

Последвайте ни!

Абонирайте се!

Абонирайте се, за да получавате последните новости около футболен клуб Дунав!
Имате възможност да се отпишете по всяко време.

Свържете се с нас!