Новини

Празник е! „Драконите“ се завръщат у дома днес.

Истински празник се очаква в Русе за завръщането на ФК „Дунав“ у дома. Припомняме, че през лятото на 2016 г. „драконите“ се завърнаха в елита след 25-годишна пауза. Техният Градски стадион обаче се наложи да претърпи ремонт, включващ подмяна на тревната настилка, както и нов дренаж и автоматична поливна система, и монтиране на осветление. Поради това дунавци „приемаха“ своите опоненти на близо 70 км от своя дом – на „Лудогорец Арена“ в Разград. Въпреки това, те се представят повече от блестящо и пишат история през този сезон. До момента са в т.нар. шампионски плейоф за разпределение на местата от първо до шесто с реални шансове за четвъртата позиция, която при определени условия може да даде и право на участие в квалификациите за Лига Европа. Първото и последно до момента участие в евротурнирите на „Дунав“ е от есента на 1975 г., когато русенският тим отстъпва при гостуването си на „Рома“ с 0:2, но побеждава в реванша с 1:0.

Днес от 17:30 ч. съперник на „драконите“ е отборът на „Локомотив“ Пловдив, който заема шестото място. Те вече тренираха на Градския стадион вчера. Треньорският щаб ще се наложи да прекроява отбраната за мача, тъй като Тейнур Марем и Михаил Милчев са наказани. Всички останали са на разположение на треньорския щаб. Веселин Великов изрази мнение, че ако футболистите не се поддадат на еуфорият и не прегорят, „Дунав“ ще победи. Оперираният наскоро вратар Мартин Луков дори се очаква да пристигне от София, където все още се възстановява, и да подкрепя своите съотборници от трибуните. Именно от трибуните се очаква повече от сериозна подкрепа. Предварителната продажба на билети, която приключи снощи сочи, че там ще има поне 7 000 човека. Отделно от това само през последната седмица са продадени и над 70 абонаментни карти, които важат до края на сезона. Децата до 12 г. пък ще влизат безплатно. Петте каси на стадиона отварят днес след 13:00 ч. Мерките за сигурност са засилени. Няма да бъдат допускани хора с бутилки и такива употребили алкохол. Част от улиците в района ще са затворени. Поради това от клуба призовават феновете да се ориентират възможно най-рано към стадиона и да се снабдят с необходимото търпение на влизане в съоръжението. Билетите са без указани на тях места и изборът е изцяло у зрителите. Единствено секторът под козирката ще е запазен за ВИП-гостите от двата клуба, представителите на БФС и журналистите. Акредитациите на медиите и доуточняването на пропускателния режим за тях ще стават между 15:30 и 15:50 пред централния вход на стадиона, откъм бул. „Цар Освободител“ и ул. „Щип“. От клуба припомнят, че ексклузивните права на пряко предаване от срещите от Първа лига се държат от „Нова броудкастинг груп“ и съответно само каналите на „Диема“ и „Дарик радио“ имат право да излъчват сигнал на живо.

В 15:30 ч. отварят вратите на стадиона за всички. Част от агитката на „Дунав“ ще е там по-рано, за да подготви хореографията си за срещата. В 16:30 ч. започва празничната програма с водещ Мариян Савов, с изпълнения на Духовия оркестър на Русе и мажоретки, която ще подгрее настроението по трибуните. Началният съдийски сигнал ще бъде даден от Стефан Апостолов в 17:30 ч. „Моментът е исторически. Заповядайте и го споделете с нас“, канят момчетата и момичетата от фен клуба „Дунав завинаги“.