Новини

Над 100 „дракончета“ се надпреварваха в Коледен футболен турнир в Русе

Второто издание на Коледния турнир на ДФШ „Дракончета“ се проведе през почивните дни в зала „Дунав“ в Русе.

Надпреварата стартира на 17 декември, събота, с отбори от 11 детски градини, в които амбициозният проект развива футбол.

След напрегнати квалификации седмица по-рано в основната схема попаднаха най-добрите тимове на „Снежанка“, „Червената шапчица“, „Детелина“, „Здравец“, „Русалка“, „Пинокио“, „Незабравка“, „Зорница“, „Чучулига“, „Пролет“ от Русе, „Райна Княгиня“ от Мартен, както и връстниците им от отбора на ФК „Дунав“ до 7 г.

Те бяха разделени в 4 групи от по 3 отбора. Първенците от тях се срещнаха в полуфинали и финали в неделния ден.

С Купа за първо място триумфираха момчетата и момичетата на ДГ „Снежанка“, водени от Мартин Цирков, които победиха на финала с дузпи връстниците си от „Здравец“, водени от Мариян Тодоров. Трети остана отборът на „Пинокио“, а четвърти – „Червената шапчица“.

За всички участници имаше грамоти, а за най-добрите – Купи, медали и лакомства.

Припомняме, че програмата за развитие на футбола, кръстена Детска футболна школа „Дракончета“ стартира през есента на 2015 г., като благодарение на нея възпитаници на детски и учебни заведения в Русе се занимават активно с футбол под ръководството на специалисти. Изградени бяха и специални игрища.

Целта е да се постави широка основа, която да позволи на ФК „Дунав“ да има по-сериозен поглед върху повече деца в града. Така „Дракончета“ работи изцяло за представителния футболен клуб на Русе, където най-добрите момичета и момчета ще могат да се доусъвършенстват под ръководството на неговите специалисти и да получат поле за изява на по-високо ниво.