Новини

Девойките на ФК „Дунав“ наблягат сериозно и на теорията, подготвят 2 турнира в Русе

С теоретични уроци се готвят за предстоящите през тази година турнири в някои от студените зимни дни момичетата от ФК „Дунав“.

Целта е, да преставя на децата това, което искам от тях на терена. Мисля, че след като първо го видят нагледно, след това ще е по-лесно да го изискам от тях на терена“, сподели Огнян Цветанов, който отговаря за подготовката на момичетата в дунавската школа.

Първият турнир, в който те ще участват през пролетта ще е на 11 март в Русе. В него ще се включат още „Нефтохимик 1962“ Бургас, ЖФК „Бургас“, ЖФК „Варна“.

Вторият ще е на 22 април в Плевен. Там дунавки ще премерят сили с отборите на „Чавдар“ Троян, „Гунди“ Плевен и „Светкавица“ с. Градежница.

Третата надпревара отново ще е в Русе на 29 април. В нея ще се включат „Нефтохимик 1962“ Бургас, ФК „Дунав“ Русе, ЖФК „Бургас“, ЖФК „Варна“.

Припомняме, че през есента момичетата на Огнян Цветанов спечелиха два турнира във Варна, където записаха по 3 победи и не допуснаха нито една загуба срещу съперниците, които посрещат през пролетта в Русе.

Като започнахме преди година и половина, си поставих задача да науча децата на основните неща във футбола, и това да допринесе за тяхното индивидуално и отборно развитие. Мисля, че тази цел е на 90% постигната. Девойките, които тренират от по-дълго време вече се справят доста добре и с това дойдоха и добрите резултати от есента. Доказахме, че обучението във футбола не става за ден, седмица или месец. Това е дълъг процес и няма как да търсим резултати от децата в кратки срокове. След година и половина тежка работа, последваха и добрите резултати. Следващата ми цел е да затвърдим това добро представяне и се надявам да бъдем поканени на „Фестивала за девойки до 15г.“, който ще се проведе от 23 до 25.06.2017г. Там по традиция вземат участие най-добрите отбори от всички зони в тази възраст. Самото участие на Фестивала, ще е невероятна награда за девойките, които положиха невероятни усилия през цялото това време“, сподели Огнян Цветанов.

Той изрази надежда популярността на отбора му да продължава да расте, за да има възможност да бъдат сформирани отбори, които да вземат участие в турнирите за девойки до 12 и до 17 години.