Новини

БФС официализира завръщането на „Дунав“ в Русе

Градският стадион в Русе вече ще приема мачове от Първа лига, съобщиха от Българския футболен съюз.

Ето и пълният текст на публикуваното днес решение на Спортно-техническата комисия при БФС:

Предвид решение на Лицензионната комисия при БФС от 24 април 2017 г., ФК „Дунав“ Русе ще играе следващите си домакински срещи от първенството на Първа лига на стадион „Градски“ в гр. Русе, вместо на стадион „Лудогорец Арена“ в Разград.

Така бе официализирано завръщането на „Дунав“ в неговия дом. Очаква се отборът да проведе и първата си тренировка на Градския стадион след обновяването му на 27 април, четвъртък.

Както вече съобщихме, първият мач на „драконите“ в Русе в елита след повече от 25 години ще е срещу „Локомотив“ Пловдив на 28 април, петък, от 17:30 ч. Двубоят е от четвъртия кръг на шампионския плейоф в Първа лига.

От клуба отчетоха, че само в първите часове на предварителната продажба на билети за срещата до края на вчерашния ден малко над 2 000 русенци са се снабдили с пропуски.

В тази връзка от ФК „Дунав“ отново напомнят, че билетите са достъпни на цена от 8 лв. на традиционното място в магазин „SportLic” на бул. „Цар Фердинанд“ 3 /в сградата на „Здравко Чампоев“ до Градските хали/. Освен това билети се продават и в 4 от офисите на телекомуникационната компания „Нетуъркс България“ в Русе – на ул. „Църковна независимост“ 18 /на партера на сградата на Проектантска организация/; в квартал „Възраждане“ на улица „Плиска“ 78 вход „Д“ на блок „Мадара“; в МОЛ Русе на бул. „Липник“ 121 Д и в квартал „Дружба“ на ул. „Васил Левски“ 4 /сградата на Солидарност до ASB/.

Предварителната продажба приключва на 27 април, четвъртък, вечерта. В деня на мача билетите ще се продават от 13 ч. на стадиона. Там вече са подготвени 5 каси, които ще работят до 60-ата минута на срещата.

Деца до 12 г. ще влизат на мача безплатно, но с придружител.

Местата на Градския стадион са 12 400, в които обаче влизат и тези в т. нар. клетка за гостуващата публика, до която ще има и опразнен буферен сектор.

В магазин „SportLic” до петък, 28 април, пък ще се продават абонаментни карти за оставащите домакинства на „Дунав“ до края на сезон 2016/ 2017. Те ще са с цена 30 лв. ВИП – картите са с цена 100 лв. Единствено техните притежатели, както и официалните лица от двата футболни клуба, БФС и журналистите ще могат да да заемат местата в централния сектор под козирката.

След решение на Дисциплинарната комисия от днес пък стана ясно, че двубоят с „Локомотив“ Пловдив ще пропусне защитникът Михаил Милчев, заради натрупани жълти картони. Това важи и за Тейнур Марем, който получи санкция за 2 мача след червения картон срещу „Черно море“.