Празник е! „Драконите“ се завръщат у дома днес.

Истински празник се очаква в Русе за завръщането на ФК „Дунав“ у дома. Припомняме, че през лятото на 2016 г. „драконите“ се завърнаха в елита след 25-годишна пауза. Техният Градски стадион обаче се наложи да претърпи ремонт, включващ подмяна на тревната настилка, както и нов дренаж и автоматична поливна система, и монтиране на осветление. Поради това дунавци „приемаха“ своите опоненти на близо 70 км от своя дом – на „Лудогорец Арена“ в Разград. Въпреки това, те се представят повече от блестящо и пишат история през този сезон. До момента са в т.нар. шампионски плейоф за разпределение на местата от първо до шесто с реални шансове за четвъртата позиция, която при определени условия може да даде и право на участие в квалификациите за Лига Европа. Първото и последно до момента участие в евротурнирите на „Дунав“ е от есента на 1975 г., когато русенският тим отстъпва при гостуването си на „Рома“ с 0:2, но побеждава в реванша с 1:0.

Днес от 17:30 ч. съперник на „драконите“ е отборът на „Локомотив“ Пловдив, който заема шестото място. Те вече тренираха на Градския стадион вчера. Треньорският щаб ще се наложи да прекроява отбраната за мача, тъй като Тейнур Марем и Михаил Милчев са наказани. Всички останали са на разположение на треньорския щаб. Веселин Великов изрази мнение, че ако футболистите не се поддадат на еуфорият и не прегорят, „Дунав“ ще победи. Оперираният наскоро вратар Мартин Луков дори се очаква да пристигне от София, където все още се възстановява, и да подкрепя своите съотборници от трибуните. Именно от трибуните се очаква повече от сериозна подкрепа. Предварителната продажба на билети, която приключи снощи сочи, че там ще има поне 7 000 човека. Отделно от това само през последната седмица са продадени и над 70 абонаментни карти, които важат до края на сезона. Децата до 12 г. пък ще влизат безплатно. Петте каси на стадиона отварят днес след 13:00 ч. Мерките за сигурност са засилени. Няма да бъдат допускани хора с бутилки и такива употребили алкохол. Част от улиците в района ще са затворени. Поради това от клуба призовават феновете да се ориентират възможно най-рано към стадиона и да се снабдят с необходимото търпение на влизане в съоръжението. Билетите са без указани на тях места и изборът е изцяло у зрителите. Единствено секторът под козирката ще е запазен за ВИП-гостите от двата клуба, представителите на БФС и журналистите. Акредитациите на медиите и доуточняването на пропускателния режим за тях ще стават между 15:30 и 15:50 пред централния вход на стадиона, откъм бул. „Цар Освободител“ и ул. „Щип“. От клуба припомнят, че ексклузивните права на пряко предаване от срещите от Първа лига се държат от „Нова броудкастинг груп“ и съответно само каналите на „Диема“ и „Дарик радио“ имат право да излъчват сигнал на живо.

В 15:30 ч. отварят вратите на стадиона за всички. Част от агитката на „Дунав“ ще е там по-рано, за да подготви хореографията си за срещата. В 16:30 ч. започва празничната програма с водещ Мариян Савов, с изпълнения на Духовия оркестър на Русе и мажоретки, която ще подгрее настроението по трибуните. Началният съдийски сигнал ще бъде даден от Стефан Апостолов в 17:30 ч. „Моментът е исторически. Заповядайте и го споделете с нас“, канят момчетата и момичетата от фен клуба „Дунав завинаги“.

admin

admin

Коментирай

Последвайте ни!

Абонирайте се!

Абонирайте се, за да получавате последните новости около футболен клуб Дунав!
Имате възможност да се отпишете по всяко време.

Свържете се с нас!