„Дунав“ подписа официално с нов футболист

Официален договор с „Дунав“ подписа днес нов футболист. Неговото име е Нуриддин Давронов.
Както вече съобщихме, националът на Таджикистан тренира с „драконите“ от края на миналата седмица. До момента той уговаряше условията, при които да се присъедини към русенския клуб. След като мина и медицински тестове, договорът вече е факт. Той бе подписан в клубния офис в присъствието на изпълнителния директор на дунавци Ивайло Петков.
Вече са задвижени и процедурите за картотекирането на Давронов. За целта се подготвят необходимите документи, които да му осигурят работна виза. Очаква се скоро и жълтата карта на футболиста от футболната федерация на Таджикистан.
„За идването ми в „Дунав“ помогна и моят сънародник Искандар Джалилов, който е в Русе от лятото. Говорихме с него и той ми каза, че се интересуват от мен. Разбрах, че това е отбор, който има своята история и в момента влиза в елита с намерението да се утвърди сред най-добрите в България. Свързаха се и от клуба с мен, разговаряхме и ето ме тук“, сподели Давронов.
Той разкри, че с предишния си клуб „Истиклол“ е постигнал сериозни успехи в първенството на Таджикистан, а през последната година са стигнали и до финал за Купата на Азия. Решил е да потърси ново предизвикателство в „Дунав“ Русе, като за адаптацията му помага именно сънародникът му Искандар Джалилов.
„Искандар много ми помага и по време на тренировките, и като цяло с адаптацията. Може да се каже дори, че вече започнах да се адаптирам и да свиквам тук. Много ми харесва и самият град Русе. Той е много красив и със сериозна история. Хората са много добронамерени и винаги ме посрещат с усмивка“, сподели още Давронов.

admin

admin

Коментирай

Последвайте ни!

Абонирайте се!

Абонирайте се, за да получавате последните новости около футболен клуб Дунав!
Имате възможност да се отпишете по всяко време.

Свържете се с нас!