Новини

Фен зона с видео стена събира привържениците на „Дунав“ за мача с „Иртиш“

Специална фен зона ще бъде оформена в Русе за предстоящия мач на „Дунав“ с „Иртиш“ в Павлодар.

Както вече съобщихме, двата отбора се изправят един срещу друг в Казахстан на 29 юни от 17 ч. българско време в първи мач от първия предварителен кръг на турнира за Лига Европа. Реваншът е на 6 юли от 20 ч. на Градския стадион в Русе.

За подобна зона, в която всички привърженици на „Дунав“ да могат да наблюдават завръщането на отбора, носещ името на голямата европейска река, в клубните надпревари на „Стария континент“, вече бяха проведени разговори с кмета Пламен Стоилов по инициатива на фен клуба „Дунав завинаги“.

С организацията се заеха от футболния клуб и Община Русе. Поради очакваните жеги и предвид по-ранния час на мача в Павлодар, видео стената ще бъде монтирана в пространството зад Профилираната английска гимназия в Парка на младежта. Екранът е осигурен от един от спонсорите и голям приятел на ФК „Дунав“ – „Нетуоркс България“. От футболния клуб ще бъде осигурен и кетъринг с напитки и храна.

Самото излъчване е договорено между „Дунав“ и „Иртиш“. Права за прякото предаване към момента има само ТВН, като се водят преговори и с други телевизии.

Както вече съобщихме, „драконите“ потеглиха рано сутринта от клубната база в квартал „Здравец“.

Треньорът Веселин Великов и футболистите коментираха отново, че се чувстват готови да преследват своите шансове и ще се борят за добър резултат преди реванша в Русе.

Тогава също се очаква да бъде оформена специална фен зона преди и по време на срещата в близост до Градския стадион.