Новини

Фен зоната събира привържениците на „Дунав“ часове преди мача с „Иртиш“

Специалната фен зона за предстоящия мач на „Дунав“ с „Иртиш“ в Павлодар ще бъде готова да посрещне привържениците на русенския тим още след 15 ч.

Припомняме, че двата отбора се изправят един срещу друг в Казахстан на днешния 29 юни от 17 ч. българско време в първи мач от първия предварителен кръг на турнира за Лига Европа. Любопитен факт е, че съперниците са кръстени на две големи реки, а днешната дата също не е случайна – Международен ден на река Дунав.

Поради голямото разстояние, феновете от Русе няма да имат възможност да подкрепят своите любимци в далечен Казахстан, затова решиха да се съберат и да съпреживеят заедно емоциите от завръщането на „Дунав“ в евротурнирите след 42 г. пауза. С общите усилия на Община Русе, футболния клуб и „Нетуоркс България“ е създадена фен зона с видео стена, където това може да се осъществи. Тя се намира в Парка на младежта в града до Профилираната английска гимназия.

Права за излъчване на срещата в Павлодар има русенската ТВН, която ще предаде сигнал и за Евроком. Така всички привърженици на „драконите“ в страната ще могат да наблюдават изявите на своите любимци.

Въпреки изморителното пътуване към далечната дестинация футболисти и треньори на „Дунав“ изразиха надежда, че ще се представят на ниво срещу по-опитния тим от Казахстан, който е воден от Димитър Димитров – Херо.

Иртиш“ е много добър отбор и е фаворит в двубоя.Въпреки това се надяваме да успеем да покажем на какво сме способни и да измъкнем добър резултат. Ще играем и за нашите фенове, които винаги ни подкрепят. Те пълнят Градския стадион на мачовете ни. Затова ще играем за тях и в Павлодар, и още повече на реванша в Русе“, коментираха изп. директор Ивайло Петков, треньорът Пламен Донев и капитанът Диян Димов преди мача в Казахстан.