Новини

Сериозни мерки за сигурност на първия евро мач в Русе след 42 г.

Сериозни мерки за сигурност ще има на срещата между „Дунав“ и „Иртиш“ Павлодар в Русе. Двата отбора се изправят един срещу друг на Градския стадион от 20 ч. на 6 юли, четвъртък, в мач-реванш от първия предварителен кръг на турнира Лига Европа.

В първия двубой в Казахстан „драконите“ изпуснаха много положения, като дори уцелиха и греда и отстъпиха с 0:1 на далеч по-опитния съперник. Така всичко ще се реши в реванша в крайдунавския град, където преди 42 г. бе победен и италианският „Рома“ с 1:0 в надпревара за Купата на УЕФА.

Изисквания на европейската футболна централа, свързани предимно с необходимостта от завишен контрол и мерки за безопасност обаче налагат някои промени в организацията на мача с „Иртиш“ в Русе. На Градския стадион ще бъдат допуснати 5 478 зрители, които ще заемат места на секторите с пластмасови седалки с облегалки.

Съответният брой билети ще бъдат пуснати в продажба на 3 юли, понеделник, в магазин SportLic на бул. „Цар Фердинанд“ 3 /в сградата на „Здравко Чампоев“ до Градски хали/. 5 028 от тях ще са с цени от 20 лв., а останалите 450 за централния сектор с козирката ще са по 30 лв. Заради мерките за сигурност и за по-голяма безопасност, с билети ще трябва да се снабдят и децата, които в мачовете от вътрешното първенство влизат безплатно.

Няма да бъдат допускани хора, които са под въздействието на наркотични вещества и/или в нетрезво състояние, както и на зрители, носещи опасни за сигурността предмети. В това число влизат оръжия и предмети, които могат да се използват като оръжие; спрейове със защитен газ, с разяждащи или оцветяващи вещества; всякакъв вид бутилки; обемисти предмети; чадъри; сигнални ракети, светещи тела и други пиротехнически предмети; знамена и дръжки за плакати по-дълги от 1 м и с диаметър по-голям от 1 см; механично задвижвани съоръжения, предизвикващи шум; алкохолни напитки от всякакъв вид; животни.

Вече са направени и подобрения, свързани с достъпа на официалните лица и журналистите, за които има също създадени повече удобства и работни места.

Преди и по време на срещата ще бъде осигурена фен зона. В пространството пред „Булстрад Арена“ „Нетуоркс България“ ще монтира видео стена, на която ще бъде излъчен и мачът, за тези които няма да могат да влязат на стадиона. Там отново на преференциални цени всички привърженици ще могат да се подкрепят с напитки и храна.