Новини

„Дунав“ се разделя с благодарности към Раденцов, познато име се завърна в клуба

ФК „Дунав“ и Ивайло Раденцов се разделиха по взаимно съгласие.

Полузащитникът пристигна в Русе през 2013 г., като остана и при прераждането на „драконите“ при аматьорите. Той бе част от основния състав, трасирал историческият поход на отбора, носещ името на голямата европейска река, от третото ниво до четвъртото място в елита.

Благодарим на Ивайло Раденцов, затова че бе част от един наистина исторически за нас период. Със своите безспорни качества, хъс и професионализъм помогна за много важни победи по пътя към завръщането ни в елита, където „Дунав“ не бе играл 25 години, както и за извоюваното четвърто място сред най-добрите – нещо, което не се е случвало повече от 40 години. Желаем му само най-доброто, защото той го заслужава“, споделиха от ръководството на русенския клуб.

Припомняме, че още след края на миналия сезон с „Дунав“ се разделиха Атанас Атанасов, Искандар Джалилов и Ндуе Муйеци.

Междувременно „драконите“ се подсилиха с още едно ново попълнение. Андреас Васев е роден на 1 март 1991 г. и играе като външен полузащитник. Той всъщност бе основен футболист на „Дунав“ във „В“ група, когато през сезон 2014/ 2015 бе поставено началото на настоящия тим, който е в топ 4 в елита. След това, той мина през „Черно море“ и „Монтана“, за да се завърне отново в Русе.

С него новите попълнения в отбора стават 5 – Преслав Петров, Христо Попадийн, Александър Конов, Красимир Станоев и Васев, като юношата Сонер Хюсеин също подписа договор и тренира с първия отбор.

Дунавци вече пътуват за Трявна, където са на лагер до 25 юни. Към момента има планирани 2 контроли – с „Берое“ в Стара Загора на 16 юни от 18:30 и на 23 юни с „Етър“ Велико Търново.