„Дунав” да е константа в елита е основната задача, която си поставя новият треньор на „драконите” Малин Орачев

Днес официално бе представен новият треньор на ФК „Дунав” Малин Орачев. Той влиза в щаба на Пламен Донев, който има необходимия лиценз „Про” за старши треньор. Въпреки това именно на бившия футболист на „Пирин”, „Нефтохимик” и „Локомотив” София ще се разчита да вдигне отново отбора, стигнал до 4-ото място миналогодишната кампания. В момента обаче „Дунав” се намира на предпоследната 13-ата позиция с актив от 10 точки след 14 кръга в Първа лига.

Няма да слагам плакати и излишни обещания. Просто ще работя за каузата „Дунав”. Този отбор има потенциала да е константа в Първа лига. „Дунав” е отбор с традиции и е показал, че заслужава мястото си в елита. Необходим е много труд, но всички заедно – ръководство, треньорски щаб и футболисти сме готови да работим много в тази посока”, коментира бившият наставник на „Черноморец” Бургас и „Поморие”.

Други промени в треньорския щаб не са планирани. Любомир Петков ще отговаря главно за вратарите, а Емил Иванов за кондиционната подготовка. На Орачев ще помагат още треньорите на 19-годишните и 17-годишните юноши на клуба Цветомир Младенов и Драгомир Григоров, чиито състезатели също ще се включват в заниманията.

Целта е постепенно да се създават и развиват и местни футболисти”, коментира Ивайло Петков.

Все пак Орачев не отрече възможността да се мисли и за надграждане на състава, но това ще се случи в по-късен етап. Първо ще се запознае с всички налични състезатели и ще даде шанс на всеки от тях.

Новият треньор се е запознал и с условията за подготовка на отбора, които не са на необходимото ниво към момента.

Виждам, че се работи. Имам уверението, че базата ще е готова до 20 дни”, заяви Орачев.

В момента върви последен етап. Слага се пясъка, пръстта също е подсигурена. Всичко е платено и чакаме да дойде тревната настилка”, добави в тази връзка Ивайло Петков.

Дотогава ще се използва терена на Русенския университет, както и стадиона в Сливо поле. На Градския стадион ще може да се тренира най-вероятно само веднъж седмично.

admin

admin

Коментирай

Последвайте ни!

Абонирайте се!

Абонирайте се, за да получавате последните новости около футболен клуб Дунав!
Имате възможност да се отпишете по всяко време.

Свържете се с нас!