Новини

“ДРАКОНЧЕТА” ПЕЧЕЛЯТ ВСЕ ПОВЕЧЕ ДЕЦА ЗА ФУТБОЛА В РУСЕ

Възпитаници на 10 детски и учебни заведения в Русе вече се занимават активно с футбол под ръководството на специалисти.

Това се случва благодарение на проекта за развитие на футбола в Русе “Дракончета”, който продължава да печели все повече деца за футбола в града.

Инициативата се осъществява с лични средства на председателя на УС на ФК “Дунав” д-р Симеон Симеонов със съдействието на “Нетуъркс България”, “ТМ Технолоджи” и “Дунавски драгажен флот”.

“Целта е да се постави широка основа, която да позволи на ФК “Дунав” да има по-сериозен поглед върху повече деца в града. Така “Дракончета” работи изцяло за “Дунав”, където най-добрите момичета и момчета ще могат да се доусъвършенстват под ръководството на специалистите в клуба и да получат поле за изява на по-високо ниво”, заяви д-р Симеонов.

Петима треньори се грижат затова терените в дворовете и залите на 10 детски градини и училища в града да се превърнат в притегателни места за най-малките русенци.

Емил Иванов отговаря за заниманията на децата в ЦДГ “Чучулига – 1″ и най-малките възпитаници на СОУ за европейски езици “Свети Константин – Кирил Философ”, където бе открит и първият терен с изкуствена настилка от програмата на ДФК “Дракончета”.

“Знаете колко е важно във футбола талантите да се откриват навреме и да се развиват. Щастлив съм, че малките “дракончета” са част от проекта за развитието на футболен клуб “Дунав” Русе. Това е само началото”, заяви Иванов, който е и член на УС на сдружение “Дракончета”.

Мартин Друмев подготвя талантите в ЦДГ “Чучулига – 2″, Вихрен Узунов води заниманията в ЦДГ “Незабравка”, ОУ “Васил Априлов” и СОУ “Йордан Йовков”, Николай Дойнов – в ЦДГ “Детелина – 2″, ЦДГ “Русалка – 2″ и ОУ “Отец Паисий”. Групи по футбол в ОУ “Отец Паисий” тренира още Мартин Цирков, който води и децата в ОДЗ “Снежанка” и ЦДГ “Червената шапчица” в първите им стъпки в играта.

Доскорошният сърцат бранител на “Дунав” Цирков бе принуден от серия от контузии да прекрати преждевременно кариерата си на футболист, преди още да е навършил 27 г.

“Моментът, в който трябваше да взема решение да прекратя с активния футбол бе много тежък за мен. Д-р Симеонов и Емил Иванов обаче ме поканиха да се включа в тази инициатива, която ми върна ентусиазма, желанието и радостта в живота. Надявам се с всички останали треньори да предадем на децата това желание за игра, за спортуване, за футбол и хъс за преследване на все по-високото ниво, нещо на което сме били възпитани и ние в школата на ФК “Дунав” през годините”, сподели Мартин Цирков.

Leave a Reply