Новини

„Дунав“ подписа официално с нов футболист

Официален договор с „Дунав“ подписа днес нов футболист. Неговото име е Нуриддин Давронов.
Както вече съобщихме, националът на Таджикистан тренира с „драконите“ от края на миналата седмица. До момента той уговаряше условията, при които да се присъедини към русенския клуб. След като мина и медицински тестове, договорът вече е факт. Той бе подписан в клубния офис в присъствието на изпълнителния директор на дунавци Ивайло Петков.
Вече са задвижени и процедурите за картотекирането на Давронов. За целта се подготвят необходимите документи, които да му осигурят работна виза. Очаква се скоро и жълтата карта на футболиста от футболната федерация на Таджикистан.
„За идването ми в „Дунав“ помогна и моят сънародник Искандар Джалилов, който е в Русе от лятото. Говорихме с него и той ми каза, че се интересуват от мен. Разбрах, че това е отбор, който има своята история и в момента влиза в елита с намерението да се утвърди сред най-добрите в България. Свързаха се и от клуба с мен, разговаряхме и ето ме тук“, сподели Давронов.
Той разкри, че с предишния си клуб „Истиклол“ е постигнал сериозни успехи в първенството на Таджикистан, а през последната година са стигнали и до финал за Купата на Азия. Решил е да потърси ново предизвикателство в „Дунав“ Русе, като за адаптацията му помага именно сънародникът му Искандар Джалилов.
„Искандар много ми помага и по време на тренировките, и като цяло с адаптацията. Може да се каже дори, че вече започнах да се адаптирам и да свиквам тук. Много ми харесва и самият град Русе. Той е много красив и със сериозна история. Хората са много добронамерени и винаги ме посрещат с усмивка“, сподели още Давронов.