Новини

Дунав открива сезон 2014/2015 с много промени и нови надежди

ФК Дунав откри новия сезон с първата официална пресконференция, на която беше представен новият старши-треньор на тима Веселин Великов, както и останалите структурни промени, които настъпват в клуба.

Веселин Великов заяви, че е впечатлен от идеите на ръководството на клуба и не се е чудил дълго преди да приеме предложението да води Дунав през новия сезон. Договорът му е за 1+1 години, а основната му задача е да изгради силен и боеспособен отбор за професионален футбол още през този сезон, а през следващия да бъде надграден в стремеж към преследване на челните позиции в „Б“ група и респективно спечелване на промоция е елитната дивизия. За целта консултантът в клуба Свилен Иванов заяви, че е осигурен стабилен бюджет като за „Б“ група, който ще бъде много над това, което е нужно във „В“ група. Също така самият той ще участва организационно с идеи и съдействие от това, което е придобил като познания в ръководството на баскетболния шампион на България – Дунав 8806. Освен длъжността си в баскетболния клуб, Иванов е заместник-кмет на Русе.

Новият старши-треньор на Дунав Веселин Великов заяви още, че ще му трябва малко време да сформира щаба си и да договори новите имена в селекцията на тима и до две седмици ще има още една пресконференция, на която ще бъдат разкрити вече конкретни имена. В същото време спортно-техническият директор Теодор Георгиев гарантира пълната свобода на действие на Великов и това, че УС на клуба ще осигури пълен комфорт на наставника. Новият треньор на Дунав и неговият щаб ще бъдат също така ангажирани и с подготовката на младите футболисти в школата, като Веселин Великов ще определи и цялостната методика, по която ще се готвят младите надежди на „драконите“. Стана ясно, че в школата има драстични структурни промени, като вече треньорите в нея ще отговарят само и единствено за една гарнитура, а не както е било досега – да има смесване на набори, което в последствие затруднява формирането на боеспособни отбори. Юношите на клуба до 17 години ще играят бараж срещу Несебър за място в Елитната група до 17 години, като стремежът на ръководството е този набор до 2-3 години да намери сериозно място и в първия отбор с оглед и на дългосрочните цели пред клуба.  Членът на УС и още един от заместник-кметовете на Русе Иван Григоров заяви, че е започнала и поетапното привеждане на базата в нормален вид, като градската управа гарантира, че основният и изкуствен терен в спортен комплекс Дунав ще бъдат приведени във вид, който да съответства на амбициите на клуба.

Стана ясно също, че мъжкият отбор ще започне подготовка не по-късно от 1-и или 2-и юли. Новият треньор е набелязал евентуални нови попълнения, като на този етап нито един играч от досегашния отбор не е заявил, че ще напусне клуба.