Новини

„Дунав“ иска реванш от ЦСКА в Русе

Ръководството на лидера в „Б“ група и основен фаворит за промоция във футболния елит у нас ФК „Дунав“ отправя покана за приятелска среща с ЦСКА в Русе. „Драконите“ искат реванш за загубата в проверката преди началото на пролетния полусезон от „червените“.

Припомняме, че тогава дунавци отстъпиха с 0:6 на третодивизионния тим в София, което даде храна за коментари и дори анализи за състоянието на футбола у нас.

Формата в подготвителния период и по време на редовния сезон в първенството е съвсем различно нещо. Всеки, който разбира поне малко от футбол знае прекрасно, че контролите са за изпробване на различни тактически и др. варианти, както и тестване в определена степен на физическата и психическа готовност на всеки един от състезателите. Затова и ние се стараем да подреждаме програмата си така, че освен официалните ни мачове, да срещаме все повече стойностни отбори. През лятото и през зимата отборът ни срещна в контроли елитните „Черно море“ и „Берое“, а сега, в паузата на първенството на 26 март приемаме „Ботев“ Пловдив в Русе„, припомнят от русенския клуб.

В добавка дунавци отбелязват, че въпреки кадровите проблеми по време на лагера на тима на Северното Черноморие и участието му в турнира „Балчик Къп“, те са уважили поканата на „армейците“ да пътуват за приятелска среща до София.
„Срещу ЦСКА ние играхме четвърти мач в рамките на 7 дни и се принудихме да включим в игра футболисти, които не бяха възстановени и контузени, а някои играха и на непривични позиции. Резултатът е ясен и треньорският щаб и футболистите бяха санкционирани, заради демонстрираната лоша форма. Необходимите поуки са взети и резултатите в официалните мачове го доказват“, отбелязват още „небесно сините“ от Русе.
С оглед на това от щаба на „драконите“ са категорични, че е безпочвено един резултат от контролна среща да продължава да се коментира като нещо съществено и определящо за футбола у нас.
ФК „Дунав“ доказа нееднократно, че заслужава своето място сред най-добрите отбори в България. Ние надиграхме и победихме в почти всички свои официални срещи съперниците си през последните 2 години. Поради това смятаме за недопустимо подценяването на труда на треньорския щаб и футболистите в клуба. Освен това за разлика от немалко от клубовете у нас ФК „Дунав“ е изряден данъкоплатец и не дължи нито стотинка на държавата, както и на всички свои бивши и настоящи футболисти и служители“, категорични са от клуба.
Поради това „драконите“ отправят покана към ЦСКА за нов приятелски мач между двата отбора в Русе, което може да се превърне и в част от празненствата за завръщането на „Дунав“ във футболния елит на България.