Първа шампионска купа за девойките на „Дунав“

Отборът на девойките до 15 г. донесе първи шампионски трофей на възроденото преди година женско направление във ФК „Дунав“.

Момичетата на Огнян Цветанов се включиха в официалния турнир на БФС за тази възраст във Варна. Там те победиха последователно ЖФК „Бургас“ с 3:0, ЖФК „Варна“ с 1:0 и ФК „Нефтохимик 1962“ с 4:1.

„Тази купа е резултат от положените усилия от мен и девойките през изминалата година и е доказателство, че няма как да се търсят моментни резултати. В „Дунав“ Русе работим с перспектива за бъдещето на децата, а не търсим победата на всяка цена. Не мога да отлича индивидуалното представяне на някоя от състезателките. Факт е, че играха като истински отбор, помагаха си във всяка една от фазите на играта. Смея да твърдя, че нашият отбор игра истински футбол, като резултатът е на лице – най-много отбелязани и най-малко допуснати голове. Гордея се с всички, които положиха усилия, за да стигнем до този успех и им желая тази купа да ги мотивира, да търсят все по-големи успехи на клубно и национално ниво“, сподели Цветанов.

Той вече започна усилена подготовка с момичетата за следващия турнир, който отново ще е за девойки до 15 г. на 29 октомври. Там те ще търсят защита на постигнатите вече резултати.

admin

admin

Коментирай

Последвайте ни!

Абонирайте се!

Абонирайте се, за да получавате последните новости около футболен клуб Дунав!
Имате възможност да се отпишете по всяко време.

Свържете се с нас!