shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00лв.
View Cart Check Out

Новини

Последният в класирането отложи празненствата в Русе

„Дунав“ изпусна да подпечата първото място в крайното класиране на „Б“ група, осигуряващо директна промоция в елита, след загуба с 1:2 от последния „Септември“ Симитли в мач от 27-ия кръг на втория ешелон. Двубоят се игра под проливен на моменти дъжд на Градския стадион в Русе.

Домакините бяха по-активни и владееха повече топката още от началото. Първото сериозно положение обаче дойде в 18-а минута. Антон Огнянов бе фаулиран от противников бранител и главният рефер Димитър Желязков отсъди дузпа. Дунавският капитан Диян Димов стреля в горната греда, но веднага след това успя да добави с гърди от голлинията. Реферът обаче отмени попадението.

До края на първата част сценарият бе подобен – домакините владееха и атакуваха повече, а „септемврийци“ рядко минаваха центъра. С пропуски пред противниковата врата се отличиха, Антон Огнянов, Янислав Иванов, Диян Димов. На полувремето обаче резултатът бе 0:0.

Веднага след подновяването на играта Михаил Милчев уцели дясната греда, след като засече с глава центриране в наказателното поле на гостите. Броени минути по-късно това стори и Атанас Атанасов.

В 59-ата минута все пак „драконите“ отпушиха противниковатата врата. Мирослав Будинов прати топката в мрежата след центриране отляво на появилият се в игра само минута по-рано Николай Колев.

След това обаче русенският състав си позволи отпускане, от което се възползва резервата на гостите Франк Коре. Той наказа единствените две грешки на домакините в 76-ата и 78-ата минута и обърна резултата за 1:2.

До края вратата на „Септември“ бе обсадена, като дори русенският вратар Мартин Луков се включи в атака. Резултатът обаче остана непроменен.

„Във футбола се случват и такива моменти. Резултатът е изключително неприятен и поради това обмисляме санкции за отбора. Въпреки това държа да подчертая, че безрезервно вярвам на треньора и на момчетата от тима, с които извървяхме този път през последните 2 години от Североизточната „В“ група до първото място в „Б“ група“, каза президентът на клуба д-р Симеон Симеонов.

Старши треньорът на „Дунав“ Веселин Великов коментира, че явно нагласите за тържества и празненства за влизане на „драконите“ в елита при успех над „Септември“ са оказали негативно влияние на футболистите. Припомняме, че при победа русенският състав щеше да се бетонира на първото място в крайното класиране и да гарантира очакваното от 25 години завръщане на отбора, носещ името на голямата европейска река, в „А“ отбора.

„Цяла седмица всички в Русе говорихме как ще празнуваме влизането в „А“ група след този мач. Говорихме и че не трябва да подценяваме мача, но явно точно това се случи. Липсваше ни концентрация в решаващи моменти. Ударихме четири греди, пропуснахме и дузпа. След като поведохме в резултата пък, явно нашите футболисти помислиха, че всичко е решено и допуснаха елементарни голове. През идната седмица ще работим именно за елиминиране на тези грешки, които ни костваха този резултат и в нейния край съм сигурен, че ще се поздравим с победа и влизане в „А“ група“, каза Веселин Великов.

В следващия кръг на „Б“ група „драконите“ гостуват на „Пирин“ в Разлог на 14 май от 18:00 ч.

„Дунав“ Русе: Мартин Луков, Марио Петков, Мартин Ковачев, Михаил Милчев (ж.к.), Атанас Атанасов, Диян Димов, Ивайло Раденцов, Янислав Иванов (46 мин. – Георги Чакъров), Юлиан Ненов, Антон Огнянов (58 мин. – Николай Колев), Мирослав Будинов.

„Септември“ Симитли: Филип Димитров, Здравко Карадачки, Любомир Гуцев, Георги Пейчев, Джейхан Зайденов, Борислав Сандев (ж.к.), Анатоли Лулейски (69 мин. – Деян Христов), Ибрахим Алим (55 мин. Франк Коре), Владимир Каптиев, Андон Гущеров (90 мин. – Николай Хаджиниколов), Стойко Иванов (ж.к.).