Новини

„Дунав“ приключи европейското си приключение, след като отново изпусна да победи „Иртиш“

Дунав“ загуби с 0:2 от „Иртиш“ в реванша между двата отбора от първия предварителен кръг на турнира „Лига Европа“. Срещата се игра на Градския стадион в Русе, над който през първата част се изсипа проливен дъжд.

Срещата започна равностойно. Гостите обаче първи стигнаха до голово положение и го метериализираха. Центриране от ъглов удар на Стефан Живкович бе намерено с глава от Марио Маслац, който прати топката неспасяемо зад Станислав Антонов за 0:1 в 6-ата минута.

Веднага след това Васил Шопов бе изведен сам срещу противниковия вратар, но топката не беше много удобна и той не успя да я продължи. В 14-ата минута Живкович от ъглов удар завъртя топката към първата греда, където бранител на русенския отбор се наложи да чисти от гол линията. Топката бе изведена бързо и стигна до Бирсент Карагарен, който сам срещу вратаря не успя да намери целта от около 20 метра.

В 19-ата минута Самир Аясс изведе отляво Карагарен, който стреля ниско по диагонал, но Давид Лориа спаси. Малко по-късно и Христофор Хубчев опита удар отдалеч, но не намери целта. Опит на Аясс от 20-ина метра също затрудни максимално казахстанския вратар, но той отново изби топката.

Минута преди края на първата част Игор Бугаев опита да се възползва от грешка в дунавската отбрана, но Антонов и защитниците пред него успяха да се справят.

Гостите започнаха по-добре, но Александър Кислицин и Родриго Антонио не намериха целта. След това добри шансове за „Дунав“ се откриха пред Карагарен и Костадинов, но те нямаха късмет. В 62-ата минута отново Бранимир Костадинов бе намерен непокрит в наказателното поле на съперника, но Лориа спаси. Капитанът на „Иртиш“ спаси вратата си и 3 минути по-късно, когато Димитър Георгиев опита да го изненада с удар от близо 25 метра. Отново младият нападател стреля от наказателното поле в 73-ата минута, но топката бе избита от бранител, като остана съмнение, че казахстанският футболист е играл с ръка, а при добавката след това Хубчев стреля над вратата.

Две минути преди края на редовните 90 гостите се възползваха от грешка на увлечените в атака дунавци и Аслан Дарабайев отбеляза за 0:2.

Така, след като отстъпиха и в първия мач в Казахстан с 0:1 „драконите“ се наложи да приключат с европейското си приключение.

Дунав“ Русе: Станислав Антонов, Марио Петков, Михаил Милчев, Петър Патев, Христофор Хубчев, Диян Димов, Самир Аясс (70 мин. – Андреас Васев), Бранимир Костадинов, Бирсент Карагарен (56 мин. – Юлиан Ненов), Васил Шопов (50 мин. – Димитър Георгиев), Мирослав Будинов.

Иртиш“ Павлодар: Давид Лориа, Александър Кислицин, Аслан Дарабайев, Родриго Антонио, Исмаел Фофана (60 мин. – Милош Стаменкович), Дамир Даутов (76 мин. – Руслан Йесимов), Стефан Живкович, Казбек Гетериев, Карлос Фонсека, Марио Маслац, Игор Бугаев (90 мин. – Франк Джа Джедже).