Новини

„Дунав“ изпусна лидера в Грузия

Дунав“ отстъпи с 0:1 на лидера в Грузия „Самтредия“ в приятелски мач в Турция. Това бе последната контрола по време на лагера на русенския отбор в средиземноморския курорт Лара в югоизточната ни съседка.

Драконите“ започнаха със Станислав Антонов на вратата, а пред него в отбраната – Михаил Милчев, Петър Патев, Тейнур Марем и Атанас Атанасов. В халфовата линия действаха Диян Димов, Нуриддин Давронов, Бранимир Костадинов, Бирсент Карагарен, Васил Шопов и Мирослав Будинов.

Двубоят бе равностоен, но грузинците успяха да материализират най-чистото си положение, след като матираха русенската отбрана в 35-ата минута.

До почивката резултатът остана непроменен, а след това по традиция бяха извършени немалко смени. В игра за „Дунав“ се появиха Марио Петков, Христофор Хубчев, Самир Аясс, Юлиан Ненов, Ндуе Муйеци.

Русенският тим се активизира, но не успя да отбележи. В 70-ата минута дори Мирослав Будинов изпълни дузпа, но вратарят на „Самтредия“ спаси.

С това „драконите“ записаха 1 успех и 4 загуби при петте си проверки в Турция.

Припомняме, че в предходните си контроли дунавци победиха украинския елитен „Ворскла“ Полтава с 5:1, допуснаха загуби с по 1:2 от румънския КСМС Яш и руския „Кубан“ Краснодар, както и с 0:1 от „Оренбург“ с гол от дузпа на Благой Георгиев за руския елитен тим.

С това лагерът на „Дунав“ в Турция приключи. Отборът лети до Букурещ на 3 февруари, откъдето клубният автобус ще го прибере в Русе. Футболистите ще почиват до 6 февруари, понеделник, когато подновяват занимания.