Новини

Феновете на „Дунав“ искат санкции за нарушителите в Каварна

Феновете на „Дунав“ настояват да бъде потърсена отговорност на виновниците за случилото се по време на мача с ФК „Калиакра“ в Каварна на 14 септември, неделя.

През втората част трима от привържениците на „драконите“, сред които и председателят на фенклуба „Дунав завинаги“ Александър Стефанов, бяха в един от централните сектори на стадиона. Там те разговаряха с фенове на домакините, сред които и председателят на клуба на привържениците на „Калиакра“, с когото и преди мача се срещнаха и обсъждаха в приятелски тон представянето и амбициите на двата отбора през сезона. Ненадейно обаче се появиха десетина души, които нападнаха русенци. Едва след това на мястото се появиха охранители и полицаи.

„Дунав завинаги“ изказва своето възмущение от неадекватните реакции на охраната на мача и настоява отговорните за това, да получат заслужени санкции.

„Ние влязохме и стигнахме спокойно до този сектор, без какъвто и да е представител на охраната да ни срещне. Гледахме спокойно мача и си говорихме с фенове на „Калиакра“. Решихме да изчакаме спирането на дъжда, след което да отидем при другите русенци в „клетката“. Тогава обаче дойдоха хора, които целенасочено ни нападнаха и ни избутаха до терена. Едва след това на мястото пристигнаха охранители, които ни избутаха към клетката, без обаче да предприемат някакви мерки срещу агресивните нападатели. Изненадани сме, че това се случва в „рок столицата на България“, в която ежегодно гостуват популярни групи и техни фенове от цял свят. Надяваме се, че БФС, правораздавателните органи и ФК „Калиакра“ ще вземат необходимите мерки и това няма да се повтори, а виновниците за случилото се ще получат заслужено наказание“, сподели председателят на „Дунав завинаги“ Александър Стефанов.

Той се възползва от случая да благодари на всички фенове, които са подкрепили дунавци в Каварна. „Имах възможност да наблюдавам агитката ни отстрани през втората част и тя видимо бе на ниво „А“ група. Поради това се надявам и ръководството на нашия клуб да изпълни ангажимента си в тази посока. С играта на отбора ни през първото полувреме пък смятам, че можем да стигнем далеч в турнира за Купата на България“, сподели още Стефанов.