Русенско училище получи дарение от ФК „Дунав“

Основно училище „Отец Паисий“ в Русе получи дарение от футболни топки от ФК „Дунав“ днес, 28 април.

Лично старши треньорът Веселин Великов и част от основните футболисти на отбора се срещнаха с 5-класниците от учебното заведение и техните преподаватели. Оказа се, че интересът към спорта там е доста голям, а по футбола са се запалили и немалко момичета. Днес те научиха някои тънкости за „пипането“ на топката от техничаря Георги Чакъров, както и други ценни съвети за играта от капитана на „драконите“ Диян Димов, голмайстора Мирослав Будинов и треньора Великов.

„Бъдещето на спорта е именно в малките деца. С удоволствие дойдохме тук да се срещнем с тях. Виждам, че са доста ентусиазирани. Аз самият съм започнал да играя от същите цементови площадки, като в двора на това училище и се надявам да сме ги запалили още повече за спорта“, сподели Димов.

„Това е страхотна инициатива. Децата са много щастливи. Ние също, защото футболните топки тук се износват много бързо. Това, че треньорът и футболистите дойдоха на място, подариха ни тези топки, запознаха се с децата, е голям стимул и за учениците, да се замислят по-често за спорта“, коментира учителката по „Физическо възпитание и спорт“ в училището Деяна Владова.

Петокласникът Кристиян сподели също, че е много радостен от възможността да се срещне с част от любимите си футболисти на „Дунав“. „Аз самият тренирам в школата на отбора и се радвам много, когато съм близо до играта и дори подавам топките на мачовете на големите“, каза още той.

admin

admin

Коментирай

Последвайте ни!

Абонирайте се!

Абонирайте се, за да получавате последните новости около футболен клуб Дунав!
Имате възможност да се отпишете по всяко време.

Свържете се с нас!