Новини

Младите „дракони“ с успех в Елитната U17, мъжете поддържат ритъма срещу „Марисан“

Футболистите на „Дунав“ постигнаха чиста победа с 2:0 срещу „Локомотив“ Пловдив в Русе в мач от 13-ия кръг на Елитната юношеска група до 17 г.

Момчетата на Емил Иванов бяха по-активни и създадоха повече чисти положения за отбелязване на гол. Въпреки това първата част завърши 0:0.

Малко след подновяване на играта обаче Ивайло Димитров откри за 1:0. Последваха още няколко пропуска пред вратата на пловдивския тим. Все пак отново Димитров успя да удвои за 2:0 малко преди края.

С този успех младите „дракони“ заеха 11-ото място в елита в своята възраст.

Междувременно представителния тим на „Дунав“ направи двустранна игра срещу третодивизионния русенски отбор на „Марисан“ (5:0).

„Резултатът не беше важен. Срещата бе по-скоро повод да поддържаме игровия ритъм. Дадох шанс и на момчетата, които по-рядко влизат в игра в официалните мачове“, сподели наставникът Веселин Великов.

Той даде почивка на своите футболисти в неделя. В понеделник те стартират подготовката за мача си от 15-ия кръг на „Б“ група срещу „Спартак“ Плевен, който ще се играе по програма на 21 ноември, събота, от 14:30 ч. на Градския стадион в Русе.