Исторически ден за футбола в Русе, започват полагане на трева на Градския стадион

Днес е исторически ден за футбола в Русе. Тревната настилка, която трябва да бъде положена на Градския стадион е пристигнала.

Наред с това се работи с големи темпове и за осветлението, чиито стълбове се издигат на съоръжението. До месец е реален срок да приключи модернизирането на стадиона, което започна през октомври. Ще държим нещата там да не се претупат и ще настояваме за качествена работа.

Това заяви днес на среща с футболистите, треньорите и ръководството на ФК „Дунав“ кметът на Русе Пламен Стоилов.

Той добави, че наред с това продължават и ангажиментите на местната власт, която с 300 000 до 400 000 лв. годишно ще подобрява още условията на съоръжението, като до началото на следващия шампионат трябва да са покрити с козирки оше два сектора и да се изгради ВИП сектор, места за журналисти и т.н.

„Община Русе е гарант пред всички, че отборът играе феърплей. Това, което направихте срещу всички, срещу съдии, без нито един домакински мач, всички русенци го оценяват по достойнство. До момента имате гарантирано шесто място, предстои само до края да се забавлявате. Може да се наложи да даваме премии и за Купата на България, може би ще трябва премия и за трето място“, пожела си кметът Стоилов.

Треньорът Веселин Великов си пожела и всички бази и терени да се подобрят, за да може и отборът да се готви и играе в Русе при по-добри условия.

В тази връзка стана ясно, че тече сериозна подготовка и за концесията на стадион „Дунав“.

„Този сезон е като сбъдната мечта за мен. Благодаря на ръководството, треньорите и всички момчета от отбора“, заяви развълнуваният капитан на „драконите“ Диян Димов, на когото кметът Стоилов връчи отборната премия от 20 000 лв. за гарантираното до момента шесто място в елита.

admin

admin

Коментирай

Последвайте ни!

Абонирайте се!

Абонирайте се, за да получавате последните новости около футболен клуб Дунав!
Имате възможност да се отпишете по всяко време.

Свържете се с нас!