Новини

„Дунав“ чака 6 нови попълнения на първата тренировка

6 нови попълнения очаква на първата си тренировка преди сезон 2015/2016 „Дунав“. Стартът на подготовката за завръщането сред професионалистите на „драконите“ е насрочен за 19 юни, петък, от 18 ч. на Градския стадион в Русе.

„Разбрали сме се с 6 нови футболисти, които са потвърдили, че ще бъдат в Русе за първата тренировка на отбора на 19 юни. Целта ни бе да подсилим конкуренцията във всички линии. Касае се за млади момчета. Така ще имаме и по-спокоен избор за задължителната квота от играчи до 23 години, които трябва да започват всеки мач в „Б“ група“, сподели старши треньорът на дунавци Веселин Великов.

Въпреки че някои футболисти се свързват с интерес от страна на „Дунав“ в медийното пространство, Великов отказа да назове конкретни имена.

Очаква се свежите сили в представителния тим да доведат и до освобождаването на 2-3 играчи от досегашния състав.

Както вече съобщихме подготовката на „драконите“ включва проверки с два от евробойците на България през този сезон. Предвидени са контроли със сребърния медалист в „А“ група „Берое“ в Стара Загора и среща във Варна с носителя на Купата на България „Черно море“ преди края на юни. През юли „драконите“ ще мерят сили с „Верея“ Стара Загора в Габрово, както и в Русе с „Добруджа“ Добрич, „Спартак“ Плевен и втория отбор на „Лудогорец“, който ще играе в „Б“ група. Предвижда се и проверка с „Етър“.

Все още липсва официална информация за формата и дата за старта на първенството във втория ешелон, като се очаква то да започне на 25 юли. Повече яснота по темата се очаква през идната седмица, след 22 юни.