Дунав спечели повече от 3 точки в Разград и гони нов успех

Дунав спечели нещо повече от три точки в Разград и остава да подплати това в събота.

При третата си визита на стадион „Лудогорец Арена“ (преди „Дянко Стефанов“) победи селектирания с неизвестни за широката публика имена от школата, познати играчи от други (до скоро) отбори като Христо Попадийн и Янаки Смирнов и трима с дълъг стаж в първия състав като Михаил Александров, вратаря Георги Аргилашки и португалеца Витиня. Именно присъствието на тримата и неутрализирането им прави победата ни още по-значима!

Но освен 3-те точки за класирането, има няколко интересни подробности, касаещи Дунав Русе след тази среща. Най-вече адмирации за духа, характера, вярата и самочувствието! Подобен значим успех като гост на негостоприемен стадион в Б-група не бяхме имали отдавна. А кога за последно спечелихме с 3:2? Със сигурност ви изникват спомени за равенства 2:2, в които малко не е стигало за крайния успех. Но това малко всъщност е много – равно е на комбинация от физически сили, себераздаване, психически възможности и много работа в лятната подготовка. Въпреки грешката в отбрана за 2:2 не се огънахме и не се примирихме с равния.

Преди срещата старши треньорът Веселин Великов се надяваше на късмет. Не може да се отрече, че си го заслужихме. Също така, победата дойде след две повеждания в резултата, нелепо изравняване и победен гол, на резерва, малко преди края. За голяма част от познавачите, голмайсторите за Дунав със сигурност са изненадващи – това бяха дошлите през юни от „Локо“ (ГО) и „Нефтохимик“ Юлиан Ненов и Петър Патев и привлеченият преди година Светослав Читаков.

Съумяхме да не допуснем напрежение в близост до вратаря ни в самия край, когато главният съдия със сигурност щеше да „подаде“ ръка на давещите се „орли“.

Победното попадение дойде като награда за усилията през целия мач на играчите, треньорите и русенските фенове. Споменавайки последните, трябва да им се отдаде заслуженото уважение за това, че устояха на жегата и най-вече на неизгодната позиция за гледане на мача. За разлика от много други агитки, ние не си тръгнахме с наведени глави от „клетката“ в Разград.

Остава всичко това да бъде подплатено също с добра игра и подобаващ резултат срещу втория отбор на „Литекс“ в Русе в събота, 1 август, от 18 часа

admin

admin

Коментирай

Последвайте ни!

Абонирайте се!

Абонирайте се, за да получавате последните новости около футболен клуб Дунав!
Имате възможност да се отпишете по всяко време.

Свържете се с нас!