Новини

„Дунав“ привлече Карагарен, сделката за Огнянов също пред финализиране

ФК „Дунав“ привлече още един футболист.

Бирсент Карагaрен е роден на 6 декември 1992 г. в Асеновград. Висок е 179 см. Играе на поста външен полузащитник – ляво и дясно крило.

Бил е част от тимовете на „Шумен“, „Етър“ и „Верея“, а през последните 2 години и половина направи не един и два запомнящи се представяния в родния елит с „черно-белия“ екип на „Локомотив“ Пловдив.

Карагaрен се разбра за личните си условия с „драконите“ и подписва договор с русенския клуб до лятото на 2018 г.

Той ще пътува с отбора за лагера в турския средиземноморски курорт Лара, където дунавци ще премерят сили с елитни тимове от Украйна, Русия и Румъния.

„Избрах „Дунав“ заради много добрия колектив. „Дунав“ показа на цяла България, че не е случаен отбор. Тук съм да помогна отборът да продължава в същия дух“, сподели Карагaрен.

Припомняме, че през зимната пауза към русенци се присъединиха още младият бранител Христофор Хубчев и албанският нападател Ндуе Муйеци.

Изпълнителният директор на „Дунав“ Ивайло Петков уточни, че до края на седмицата се изчаква и окончателен отговор от Симеон Райков, който има оферти и от чужбина. Оформят се документите и по привличането на млад вратар в тима.

Друга въпросителна, свързана със селекцията на клуба, също е пред отпадане.

„Според информация от тази сутрин Антон Огнянов и „Левски“ са се разбрали за личните условия на футболиста. Антон Огнянов може би е футболист на „Левски“ след ден-два. Той няма да пътува с „Дунав“ за Турция. Остава тук, за да се разбере и да се уточнят нещата на 100%“, коментира Ивайло Петков, като отказа да назове конкретни финансови параметри на сделката за Огнянов.