Новини

„Дунав“ подсили отбраната и преотстъпи халф

ФК „Дунав“ привлече нов футболист, съобщи изпълнителният директор на русенския клуб Ивайло Петков.

Олексий Ларин е роден на 4 юни 1994 г. в Украйна. Играе на поста централен и десен краен защитник.

Той е бил част единствено от местния „Днипро“ Днипропетровск до този момент.

Припомняме, че Ларин се включи в контролите на „драконите“ по време на лагера им в турския средиземноморски курорт Лара. Там те записаха победа и 4 загуби срещу елитни тимове от Украйна, Русия, Румъния и Грузия.

Още тогава треньорското ръководство остана с добри впечатления за играта му.

Не знам много за българското първенство, но все пак познавам по-силните отбори. Знам, че „Дунав“ Русе се е изкачвал всеки сезон през последните години от аматьорите до най-високото ниво и това ме впечатли. Имах възможност вече да се запозная с всички футболисти и треньора. Всички ме приеха много добре, помагаме си. Радвам се, че ще работим заедно“, сподели Ларин.

Той вече подписа договор с русенския клуб до лятото на 2018 г. и отпътува с новите си съотборници за участието им в „Балчик Къп“.

Междувременно Ивайло Петков съобщи, че „Дунав“ преотстъпва до края на този сезон Нуриддин Давронов в „Истиклол“ Душанбе. Капитанът на националния отбор на Таджикистан ще има възможност отново да помогне на бившия си отбор, който е неизменен шампион на своята страна през последните години, в битките за Купата на Азия. Припомняме, че той подписа с „драконите“ договор за 2 години през август. Конкуренцията в средата на терена обаче не му даде възможност за много игрово време до момента.