Новини

„Дунав“ подсилва конкуренцията в атака

ФК „Дунав“ привлече нападателя Ндуе Муйеци. Днес той подписа договор с русенския клуб до юни 2018 г.

Муйеци е роден на 24 февруари 1993 г. в Шкодра, Албания. Започва кариерата си в местния „Влазния“. Играл е още и за албанския ФК „Ада“ Велипойе, както и две години за „Вентспилс“, с който става шампион на Латвия и играе в европейските клубни турнири.

За последно бе част от „Пирин“ Благоевград, но след края на есенния дял от първенството на Първа лига разтрогна по взаимно съгласие с „орлетата“.

От „Дунав“ се свързаха с мен и аз приех предложението. Отборът е в топ 6 на първенството. Когото и да попитам, чувам само положителни отзиви за клуба и за града. Идвам тук да направим добри мачове и да бележа голове“, сподели Муйеци.

Нападателят дори вече си избра и номер, с който ще играе в „Дунав“. Той ще носи небесно синята фланелка с номер 99. С привличането му се очаква по-сериозно засилване на конкуренцията в русенската атака.

Ндуе Муйеци е вторият нов футболист през зимната пауза в редиците на клуба, носещ името на голямата европейска река, след Христофор Хубчев.

Селекцията ни продължава, но тя не е самоцел. Целта ни е да засилим конкуренцията в отделни постове. Очакваме отговор от още един футболист, с който сме разговаряли вече“, коментира изпълнителният директор на „драконите“ Ивайло Петков.

Припомняме, че отборът се събира за първа тренировка на 9 януари, понеделник. На 19 януари „Дунав“ заминава на подготвителен лагер в Турция.