Новини

„Дунав“ подписа с двама нови

ФК „Дунав“ подписа с двама нови. Александър Конов и Красимир Станоев вече официално са футболисти на клуба.

Александър Конов е вратар. Той е роден на 3 септември 1993 г. в Русе. Тренира в школата на „Дунав“ Русе от 12-годишен. Още в ранна възраст минава и през проби в „Манчестър Сити“. След това е част от академията на „Литекс“, играл е под наем във „Видима – Раковски“ Севлиево и „Добруджа“ Добрич, а за последно бе в ЦСКА-София.

Красимир Станоев играе на позицията на опорния полузащитник. Той е роден на 14 септември 1994 г. в Благоевград. Започва в школата на местния „Пирин 2001“, след което преминава в академията на „Литекс“. Играл е като преотстъпен в „Пирин“ Разлог, „Добруджа“ Добрич, „Пирин“ Благоевград. За последно бе в ЦСКА-София.

Двамата футболисти подписаха днес своите договори, според които ще са част от „драконите“ през следващите 2 години.

Конов и Станоев се включват веднага в заниманията на русенския отбор и ще пътуват с него за лагера в Трявна от 15 юни. Припомняме, че вече са сигурни две контроли – на 16 юни от 18:30 ч. с „Берое“ в Стара Загора и на 23 юни с „Етър“ Велико Търново, като още се уточнява мястото и конкретния час на проверката с „болярите“.

Все още се очаква официално становище по въпроса за евентуалното участие на „драконите“ в Лига Европа. Спрямо това ще се правят и планове за останалата част от подготовката за новия сезон, който трябва да започне в средата на юли.