Новини

„Дунав“ очаква труден мач срещу „Локомотив“ в Пловдив

„Дунав“ среща „Локомотив“ Пловдив в мач от 11-ия кръг на Първа лига. Двубоят ще се играе от 17:30 ч. на 21 октомври, петък, на стадиона в парк „Лаута“ под тепетата.

Главен рефер на срещата ще е Ангел Любенов Ангелов. Негови помощници ще са Мартин Руменов Ангелов и Георги Петров Георгиев. Допълнителни асистент-съдии ще са Ангел Детелинов Баялцалиев и Вангел Борисов Вангелов. Съдийски наблюдател ще е Мартин Живков Богдев.

„Има настроение в отбора. Ще си играем нашата игра. Надявам се и спортния шанс, който ни убягваше напоследък, да е с нас този път. Със сигурност обаче няма да ни е лесно. „Локомотив“ Пловдив е един от добрите отбори в елита. Очакваме тежък мач“, сподели треньорът Веселин Великов.

За тази среща той и колегите му от щаба на „Дунав“ няма да могат да разчитат единствено на левият външен защитник Атанас Атанасов, който имаше проблеми с адукторите, и не пътува с групата за мача. В отбора се завърна и капитанът на националния отбор на Таджикистан Нуриддин Давронов, който бе останал в родината си заради визови проблеми.

Междувременно „драконите“ се разделиха по взаимно съгласие с македонския бранител Дарко Стоянов. От тима бе освободен и дошлият на проби нападател от Гана Айзък Амоа, като спортно-техническото ръководство прецени, че на този етап той няма да е полезен на тима.