Новини

„Дунав” да е константа в елита е основната задача, която си поставя новият треньор на „драконите” Малин Орачев

Днес официално бе представен новият треньор на ФК „Дунав” Малин Орачев. Той влиза в щаба на Пламен Донев, който има необходимия лиценз „Про” за старши треньор. Въпреки това именно на бившия футболист на „Пирин”, „Нефтохимик” и „Локомотив” София ще се разчита да вдигне отново отбора, стигнал до 4-ото място миналогодишната кампания. В момента обаче „Дунав” се намира на предпоследната 13-ата позиция с актив от 10 точки след 14 кръга в Първа лига.

Няма да слагам плакати и излишни обещания. Просто ще работя за каузата „Дунав”. Този отбор има потенциала да е константа в Първа лига. „Дунав” е отбор с традиции и е показал, че заслужава мястото си в елита. Необходим е много труд, но всички заедно – ръководство, треньорски щаб и футболисти сме готови да работим много в тази посока”, коментира бившият наставник на „Черноморец” Бургас и „Поморие”.

Други промени в треньорския щаб не са планирани. Любомир Петков ще отговаря главно за вратарите, а Емил Иванов за кондиционната подготовка. На Орачев ще помагат още треньорите на 19-годишните и 17-годишните юноши на клуба Цветомир Младенов и Драгомир Григоров, чиито състезатели също ще се включват в заниманията.

Целта е постепенно да се създават и развиват и местни футболисти”, коментира Ивайло Петков.

Все пак Орачев не отрече възможността да се мисли и за надграждане на състава, но това ще се случи в по-късен етап. Първо ще се запознае с всички налични състезатели и ще даде шанс на всеки от тях.

Новият треньор се е запознал и с условията за подготовка на отбора, които не са на необходимото ниво към момента.

Виждам, че се работи. Имам уверението, че базата ще е готова до 20 дни”, заяви Орачев.

В момента върви последен етап. Слага се пясъка, пръстта също е подсигурена. Всичко е платено и чакаме да дойде тревната настилка”, добави в тази връзка Ивайло Петков.

Дотогава ще се използва терена на Русенския университет, както и стадиона в Сливо поле. На Градския стадион ще може да се тренира най-вероятно само веднъж седмично.