Новини

Веско Великов пред F24: Вдигнахме доста летвата, трябва да си знаем реалните възможности

Треньорът на Дунав Русе Веселин Великов ясно осъзнава, че очакванията върху тима вече са сериозно завишени от страна на привържениците на отбора, след като през изминалата година русенци направиха фурор и финишираха в топ 4, а след това играха и в Лига Европа.

Той обаче се закани, че ще направи всичко възможно отборът да се представи възможно най-добре през новия сезон, макар че много ясно осъзнава, че на тима ще му бъде трудно да повтори класирането от миналата година.

„Да, наистина вдигнахме много летвата. За феновете всяко място под четвъртото може би ще се гледа като провал, но трябва да сме реалисти. Ние няма да се отказваме да се борим за победа във всеки един мач и възможно най-доброто класиране, но в същото време трудно можем да подобрим, а дори и да достигнем до класирането си от миналия сезон“, обяви Великов пред Football24.bg.

Младият наставник също така отсече, че не отдава значение на скандалите с неговото име през последните дни и усеща пълна подкрепа от страна на ръководството.

„Явно сме трън в очите на хората и има недоброжелатели. Усещам подкрепата на ръководството. Нашият директор влезе в съблекалнята вчера и говори както с мен, така и с момчетата. Каза, че всички са зад мен, така че няма проблем“.

„Ще ни бъде трудно да заменим Самир Аясс, защото той е много добър футболист, но мисля, че Краси Станоев ще успее да се справи с ролята на негов заместник. Според мен ще му трябва малко време, а това важи и за останалите нови попълнения на отбора. В България сме свикнали нещата да се случват бързо, но аз си мисля, че след около няколко месеца тези момчета ще покажат наистина качеството си“.

Запитахме г-н Великов също така дали той е човекът, който определя всичко по селекцията и дали е дал съгласието си за продажбата на Аясс.

„Да, разбира се, продажбата на Сами бе съгласувана с мен и аз дадох своето одобрение. Нямаше как да го спрем просто. Там ще взима седем пъти повече и ще може да бъде наблюдаван от селекционера на Ливан“.

„Относно другите футболисти, никой не е дошъл без моето съгласие. За всички тях съм дал своето одобрение и с 90 % от тях съм говорил лично. След това те се разбират с Д-р Симеонов и Ивайло Петков за условията и ако са ни по възможностите ни, тогава ги взимаме. Мисля, че направихме добра селекция и аз лично съм доволен от това, което взехме според възможностите си“.