Новини

Веселин Великов: Това е безценен опит за нас

Не можахме да си отбележим положенията. Последните 10 минути играхме и с човек по-малко и отборът на „Иртиш“ се въползва от това и от две ситуации ни отбеляза нов гол.

Това коментира треньорът Веселин Великов след загубата на „драконите“ от „Иртиш“ в Русе с 0:2. Както вече съобщихме, с това те напуснаха турнира Лига Европа.

Това беше безценен опит за нас. От 42 години отборът на „Дунав“ не е играл в евротурнирите. Надявам се, че следващата година ще се класираме отново за Лига Европа“, отчете още специалистът.

Липсата на опит, на късмет и може би класата са оказали влияние за крайният изход, коментира още Великов.

Видяхте, че имахме поне 4-5 положения. В Павлодар също имахме 2-3 стопроцентови положения. Мачът се разви много лошо. Вкараха ни гол още с първото минаване на центъра от статично положение. Веднага след това имахме 3 стопроцентови положения, но не можахме да се върнем в мача. Второто положение опитахме още в началото да вкараме, но пак не се получи. Може би и липсата на класата си каза думата. Едно статично положение в началото на мача и получихме гол. Все пак не мисля, че отпадането ни от Лига Европа ще повлияе негативно на нашия отбор. Сега ще се концентрираме върху шампионата и ще покажем лицето си от миналата година“, заяви Великов.